Celní správa: Vyhráli jihomoravští celní kynologové se svými parťáky

20.09.2024 22:28 | Tisková zpráva

První místo jednotlivců v pachových pracích v oblasti vyhledávání drog a první místo týmů na mezinárodně obsazeném mistrovství psovodů služebních psů celních správ ve vyhledávání tabáku a drog obsadili celníci z jižní Moravy.

Celní správa: Vyhráli jihomoravští celní kynologové se svými parťáky
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Minulý týden se v Heřmanicích uskutečnilo Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů Celní správy České republiky ve vyhledávání tabáku a drog. Kromě českých celníků se mistrovství zúčastnili také kolegové ze Slovenska, Rakouska, Polska, Velké Británie, Moldavska, Lotyšska a Gruzie.

Psovodi se svými služebními psy soutěžili v šesti disciplínách pachových prací v kategorii drog a v kategorii tabáku a také v disciplínách poslušnosti. Porota složená z českých i zahraničních specialistů pak rozhodla o výsledcích mistrovství, které vynesly na první místa právě psovody z Celního úřadu pro Jihomoravský kraj.

Ivo Tománek s belgickým ovčákem Leem bez zaváhání prošli disciplínami pachových prací v oblasti vyhledávání omamných a psychotropních látek a s kolegou Martinem Kaláškem a jeho fenkou belgického ovčáka Apple pak společně vystoupali na první místo i v soutěži týmů.

Výcvikové zařízení služební kynologie Celní správy České republiky v Heřmanicích je specializovaný útvar v působnosti Generálního ředitelství cel určený pro přípravu psovodů a výcvik služebních psů. Vysoká úroveň české celní kynologie vyústila v roce 2005 v přiznání statusu Regionálního výcvikového střediska Světové celní organizace (WCO) pro Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

VZP: Včasná diagnostika je klíčová pro zpomalení demence

11:12 VZP: Včasná diagnostika je klíčová pro zpomalení demence

Alzheimerovou chorobou a jinými formami demence trpí stále více lidí. Vloni se tak léčilo více než 6…