Česká obchodní inspekce: V srpnu opět vyhověly všechny kontrolované vzorky pohonných hmot

11.10.2021 22:11 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce obchodní inspekce kontrolovala v srpnu kvalitu pohonných hmot. Odebrala 217 vzorků a všechny vzorky vyhověly jakostním požadavkům.

Česká obchodní inspekce: V srpnu opět vyhověly všechny kontrolované vzorky pohonných hmot
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce pravidelně kontroluje jakost pohonných hmot na celém území ČR. V srpnu odebrala na tuzemských čerpacích stanicích 217 vzorků pohonných hmot a všechny vzorky vyhověly stanoveným jakostním požadavkům.

Během prázdninových měsíců, v červenci ani v srpnu, nebyl pracovníky České obchodní inspekce zjištěn žádný nevyhovující vzorek pohonných hmot.

Vzorky FAME, směsné motorové nafty, motorové nafty B10, motorové nafty s vysokým obsahem FAME, parafinické motorové nafty, bio-CNG, LNG a bio-LNG, vzhledem k vývoji na trhu s pohonnými hmotami nebyly v měsíci srpnu odebrány.

 

Biopaliva v pohonných hmotách

Ve sledovaném období byl kontrolován obsah methylesterů mastných kyselin u 105 vzorků motorové nafty. Obsah ethanolu v motorových benzinech byl zkontrolován u 84 vzorků. Laboratorními rozbory nebylo zjištěno překročení přípustné horní hranice obsahu biosložek u odebraných vzorků sledovaných motorových paliv.

Výsledky kontroly jakosti pohonných hmot podle inspektorátů:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ prověřil, jak zprostředkovatelé plní informační povinnosti. U 70 procent webů zjistil pochybení

19:15 ERÚ prověřil, jak zprostředkovatelé plní informační povinnosti. U 70 procent webů zjistil pochybení

Energetický regulační úřad (ERÚ) plošně zkontroloval, jak energetičtí zprostředkovatelé plní své inf…