Česká pošta zabránila krádeži svěřených peněz

12.08.2024 19:16 | Tisková zpráva

Soukromá firma, která provozuje 17 pošt Partner, zpronevěřila peníze svěřené Českou poštou, a to v řádu jednotek milionů korun. Tyto finance byly určené na výplatu poštovních poukázek a důchodů.

Česká pošta zabránila krádeži svěřených peněz
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta po svém zjištění o těchto manipulacích okamžitě vypověděla smlouvy na provozování všech 17 pošt Partner a podala trestní oznámení. Starostové dotčených obcí jsou o situaci informováni. Důchody, které měly být vyplaceny na 17 poštách Partner, budou adresátům předány buď na poště, která bude poskytovat poštovní služby místo dosavadní pošty Partner, nebo pracovníky kontaktní sítě, kteří adresátům doručují listovní zásilky.

Poštovní služby budou v daných lokalitách zajišťovány náhradními pobočkami, jejich seznam je uveden v příloze. Aktuální otevírací doby jsou uvedeny u každé pošty na postaonline.cz. Ve střednědobém horizontu Česká pošta otevře pošty Partner s novými provozovateli.

Česká pošta na finanční machinace provozovatele přišla díky svému systému kontroly. Klienti o žádné své peníze, které svěřili České poště, nepřišli.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Spouštíme iniciativu Women4Health

7:31 Hospodářská komora: Spouštíme iniciativu Women4Health

Jejím cílem je nejen osvěta, ale také motivace žen k aktivnímu zapojení do péče o vlastní zdraví, zd…