Česká stopa v Jižní Koreji - olympiáda očima ČT sport

05.02.2018 19:50 | Zprávy

Důraz na české sportovce a medailové fáze soutěží. Taková bude letošní olympiáda v podání České televize. Program ČT sport a web olympiada2018.ceskatelevize.cz divákům od pátku 9. do 25. února nabídnou až jedenáct hodin přímých přenosů denně a k tomu tříhodinové zpravodajské souhrny. Olympijské dění zprostředkuje nejvíce reportérských štábů, které Česká televize kdy na hry vyslala.

Česká stopa v Jižní Koreji - olympiáda očima ČT sport
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Olympiádu zahájí na obrazovkách programu ČT sport přímý přenos úvodního slavnostního ceremoniálu, kterým diváky již tradičně provedou Michal Dusík a Vladimír Drbohlav. Následně se z Koreje postupně přihlásí pět reportérských štábů, devět komentátorů a pět expertů, včetně olympijské vítězky Kateřiny Neumannové či krasobruslaře Tomáše Vernera, kteří provedou olympijským děním a přinesou zajímavosti nejen ze sportovišť, ale i ze zákulisí. Česká televize bude mít svá komentátorská stanoviště celkem na devíti sportovištích, a k tomu navíc zvláštní pozice v mixzóně biatlonu a v hokejové aréně.

„Budeme prioritně sledovat českou stopu a úspěchy českých sportovců. To je pro nás naprostý základ. K tomu se budeme snažit odvysílat všechny medailové fáze jednotlivých soutěží,“ vysvětluje autor projektu olympijského vysílání a komentátor hokeje Robert Záruba.

Časový posun přesune většinu živého olympijského vysílání zejména do brzkých ranních a dopoledních hodin, s koncem kolem třetí hodiny odpolední. Program ČT sport tak zkombinuje přímé přenosy doplněné odpoledními a večerními záznamy atraktivních disciplín, které se konaly v dřívějších časech.

Pevným bodem programu olympijského vysílání budou nejsledovanější sporty. V poledne obvykle biatlon a v průběhu dne zápasy hokejového národního týmu. Každý den od 18 hodin provede Jiří Hölzel diváky Velkým přehledem, hodinovým souhrnem toho nejzajímavějšího, co se na sportovištích v Koreji odehrálo. Chybět v něm nebudou ani přímé rozhovory s českými sportovci, které povede za pomoci televizního „triku Arabela“ Jaromír Bosák. Česká televize nezapomene informovat ani o dění na olympijských festivalech v Brně a v Ostravě, kam dopravuje z Koreje signál na velkoplošné obrazovky, a kde má svá studia pro podvečerní Velké přehledy. Z festivalů bude také vysílat Déčko, Dobré ráno a Studio 6.

Olympiádu bude možné sledovat nejen na programu ČT sport, ale také na iVysílání. Přenosy na webu budou k dispozici až sedm dní po odvysílání, zpravodajské souhrny tři dny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…