Česká televize: Praktická pomoc s výukou žáků z Ukrajiny na jednom místě. Jednoduše na ČT edu

19.09.2022 10:06

Na základě dotazníkového šetření mezi českými učiteli z konce loňského školního roku přichystal portál ČT edu přes léto bohatou sérii prakticky využitelných materiálů pro pomoc s výukou žáků z Ukrajiny. Nyní je přehledně najdete na nové stránce www.ctedu.cz/ukrajina.

Česká televize: Praktická pomoc s výukou žáků z Ukrajiny na jednom místě. Jednoduše na ČT edu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Portál ČT edu se zaměřil na tři oblasti vytipované samotnými učiteli: bilingvní pracovní listy pro jednotlivé předměty, výuku češtiny jako druhého jazyka a reálie české geografie, historie a kultury. V nové sekci ZDE si uživatelé mohou obsah vybírat podle stupňů, předmětů nebo témat tak, aby pro ně byla selekce co nejsnazší a nejužitečnější. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Všechny materiály byly připraveny zkušenými učiteli, didaktiky a odborníky.

Součástí nabídky ČT edu jsou například aktuální adaptační aktivity, základní slovníčky, ale třeba i série videí a pracovních listů s tematikou českých historických osobností a událostí.

Důležitou novinkou je také jazykový seriál Čeština s Mínou a Týnou, který doprovázejí metodiky a listy připravené zkušenými didaktiky NPI. Materiály by měly pomoci učitelům mladších žáků-cizinců.

„Je skvělé, že Česká televize takto operativně zareagovala a připravila tento vzdělávací pořad. Výuková videa jsou výborným doplněním k výuce češtiny jako druhého jazyka, kterou děti ve školách od září budou mít a nutně potřebují. Je také fajn, že videa nepoužívají zprostředkovací jazyk (v tomto případě ukrajinštinu), ale přímou metodu výuky. Tím budou přístupná všem dětem, které se budou učit česky,“ říká programová ředitelka META Kristýna Titěrová.

Seriál Čeština s Mínou a Týnou vznikl ve spolupráci ČT s Národním pedagogickým institutem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…