Česká televize si odvezla osm cen z festivalu Oty Hofmana

02.10.2022 12:11 | Tisková zpráva

Na letošním čtyřiapadesátém ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana získala Česká televize celkem osm cen. Největší úspěch zaznamenala pohádka Tajemství staré bambitky 2, kterou poroty ověnčily rovnou čtyřikrát. Po jedné ceně si dále odváží seriály TBH a Tajemství pana M. a pohádka Princ Mamánek. Cenu porota udělila také Veronice Khek Kubařové, a to za herecké výkony v pokračování Tajemství staré bambitky a v Princi Mamánkovi.

Česká televize si odvezla osm cen z festivalu Oty Hofmana
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Logo ČT

Největší úspěch zaznamenal na šestidenním festivalu konaném v západočeském Ostrově koprodukční snímek České televize Tajemství staré bambitky 2. Pokračování oblíbené pohádky získalo celkem tři Ostrovské dudky – za nejlepší dílo v kategorii do 12 let od dospělé i dětské poroty a za nejlepší dívčí herecký výkon Valentýny Bečkové od poroty dětí. Současně si snímek z festivalu odvezl i Cenu dětského diváka ve filmové kategorii.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Dalším oceněným filmem se stal Princ Mamánek, jehož režisérovi Janu Budařovi patří čestné uznání od dospělé poroty za výjimečné nasazení u vzniku pohádky. Tatáž porota udělila čestné uznání také Veronice Khek Kubařové za herectví v uvedených pohádkách.

Na festivalu bodovala i aktuální seriálová tvorba České televize. Cenu dětského diváka v seriálové sekci si z festivalu odvezla dobrodružná hraná série pro děti Tajemství pana M., jež přibližuje osobnost zakladatele genetiky Johanna Gregora Mendela, od jehož narození letos uplynulo dvě stě let. Vítězství si připsal i první hraný webseriál České televize TBH. Projekt režisérky Lucie Kajánkové ze středoškolského prostředí obdržel čestné uznání od dospělé poroty za přínos v oblasti dramatického žánru pro mladé diváky.

Letošní čtyřiapadesátý ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana se konal tradičně v Ostrově, a to od neděle 25. září až do pátku 30. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…