I když počasí venku ještě podzim zdaleka nepřipomíná, na paluby jídelních a bistro vozů Českých drah dnes vstupuje nové sezónní menu. Nabídka je opět originální a plná zajímavých chutí s využitím lokálních a sezónních surovin. Mezi nově nabízené speciality patří dýňový krém s pomerančem, kachní stehno s červeným zelím a bramborovými šiškami a jako sladká tečka mrkvový koláč s ořechy. Podávat se bude i vegetariánská varianta hlavního chodu, a to cizrnovo-květákové kari s jasmínovou rýží.
Nabídka je na palubách vlaků národního dopravce postupně servírována počínaje čtvrtkem. Menu JLV se ve vlacích ČD mění několikrát do roka.
Podzimní menu
Polévka
Dýňový krém s pomerančem a dýňovými semínky
Hlavní chod
Kachní stehno, červené zelí s brusinkami a řepou, bramborové šišky
Hlavní chod vege
Cizrnovo-květákové kari, jasmínová rýže
Dezert
Mrkvový koláč s ořechy
Nové sezónní menu doplňuje stálý jídelní lístek, k dostání tak zůstávají oblíbené stálice, jako např. svíčková, kuřecí řízek s bramborovým salátem nebo snídaňová nabídka.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva