České dráhy: Na palubě jídelních vozů můžete ochutnat nové sezónní menu

31.08.2024 7:14 | Tisková zpráva

Do jídelních vozů Českých drah vstupuje dnešním dnem nová sezónní nabídka. Podzimní chutě připravila společnost JLV, která ve vlacích ČD zajišťuje catering, ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Součástí menu je tradičně polévka, varianty hlavních chodů a dezert. Cestující zbrusu novou nabídku najdou ve všech vlacích, které nabízejí služby ČD Restaurant.

České dráhy: Na palubě jídelních vozů můžete ochutnat nové sezónní menu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

I když počasí venku ještě podzim zdaleka nepřipomíná, na paluby jídelních a bistro vozů Českých drah dnes vstupuje nové sezónní menu. Nabídka je opět originální a plná zajímavých chutí s využitím lokálních a sezónních surovin. Mezi nově nabízené speciality patří dýňový krém s pomerančem, kachní stehno s červeným zelím a bramborovými šiškami a jako sladká tečka mrkvový koláč s ořechy. Podávat se bude i vegetariánská varianta hlavního chodu, a to cizrnovo-květákové kari s jasmínovou rýží.

Nabídka je na palubách vlaků národního dopravce postupně servírována počínaje čtvrtkem. Menu JLV se ve vlacích ČD mění několikrát do roka.

Podzimní menu

Polévka
Dýňový krém s pomerančem a dýňovými semínky

Hlavní chod
Kachní stehno, červené zelí s brusinkami a řepou, bramborové šišky

Hlavní chod vege
Cizrnovo-květákové kari, jasmínová rýže

Dezert
Mrkvový koláč s ořechy

Nové sezónní menu doplňuje stálý jídelní lístek, k dostání tak zůstávají oblíbené stálice, jako např. svíčková, kuřecí řízek s bramborovým salátem nebo snídaňová nabídka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákazníci ČEZ Prodej ušetří od Nového roku za nefixovanou elektřinu a plyn stovky korun

19:05 Zákazníci ČEZ Prodej ušetří od Nového roku za nefixovanou elektřinu a plyn stovky korun

Největší tuzemský dodavatel energií pokračuje ve zlevňování. Další vlnu snížení cen nefixovaných pro…