České dráhy: Parním vlakem na Tankový den v Lešanech

30.08.2024 7:23 | Tisková zpráva

Návštěvníci na něj mohou vyrazit stylové – speciálním historickým vlakem, vedeným lokomotivou Čtyřkolák, který vypraví České dráhy. Vlak bude odjíždět v 8:04 z nádraží Praha-Vršovice a přes Davli a Jílové u Prahy dorazí v 9:59 do zastávky Krhanice, od níž je to asi 10 minut pěšky do areálu Vojenského technického muzea v Lešanech.

České dráhy: Parním vlakem na Tankový den v Lešanech
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlak bude následně pokračovat až do Týnce nad Sázavou, kam přijede v 10:10 hodin.

Ve vlaku bude zařazen historický bufetový vůz s nabídkou občerstvení a služební vůz pro přepravu kočárků a kol. Cestující se během jízdy budou moci pokochat výhledu na meandry Vltavy, protože vlak pojede po jedné z našich nejkrásnějších tratí, které se říká Posázavský Pacifik.

Zpět do Prahy vlak vyzvedne návštěvníky v Krhanicích v 15:30 a všechny cestující doveze v 17:25 opět do Prahy-Vršovic.

Cena jízdného

Základní cena:

  • Praha-Vršovice – Týnec nad Sázavou a zpět (zpáteční) 490 Kč
  • Praha-Vršovice – Týnec nad Sázavou (jednosměrná) 390 Kč
  • Týnec nad Sázavou – Praha-Vršovice (jednosměrná) 390 Kč

Snížená cena (platí pro děti od 6 do 18 let, držitele průkazů ZTP, ZTP/P a jejich průvodce, děti do 6 let cestují zdarma):

  • Praha-Vršovice – Týnec nad Sázavou a zpět (zpáteční) 390 Kč
  • Praha-Vršovice – Týnec nad Sázavou (jednosměrná) 290 Kč
  • Týnec nad Sázavou – Praha-Vršovice (jednosměrná) 290 Kč

Jízdenky na parní vlak je možné zakoupit v e-shopu Českých drah (ZDE) a také ve všech pokladnách ČD. Informace o speciálním vlaku najdete na webu ČD Nostalgie (ZDE) a na portálu Vlakem na výlet (ZDE).

Kromě speciálního parního vlaku lze využít k dopravě do stanice Krhanice i pravidelné vlaky linky S8, které vyjíždějí ze stanice Praha hl.n. a pokračují přes zastávky Praha-Vršovice, Praha-Krč, Praha-Braník, Praha-Modřany zast., Praha-Komořany a Praha-Zbraslav do Krhanic.

Jubilejní 20. ročník Tankového dne v Lešanech startuje v sobotu v 10:30 hod. a jeho stěžejním bodem bude velká bojová ukázka, kterou připravil Vojenský historický ústav Praha společně s kluby vojenské historie, jejichž členové v této ukázce také aktivně vystoupí. Více o akci naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy zavádějí mimořádné opatření v souvislosti s extrémním počasím, vrátit jízdenky lze beze srážky i v den cesty

11:27 České dráhy zavádějí mimořádné opatření v souvislosti s extrémním počasím, vrátit jízdenky lze beze srážky i v den cesty

V souvislosti s očekávanými extrémními srážkami v následujících dnech, které mohou mít negativní dop…