Českolipské muzeum se zapojilo do akce České televize „Rozbzuč Déčko!“

11.07.2019 15:06 | Zprávy

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě se zapojilo v letošním roce do projektu České televize s názvem „Rozbzuč Déčko!“. Smyslem projektu je zábavnou formou rozšířit u dětí i jejich rodičů povědomí o užitečnosti a různorodosti hmyzu.

Českolipské muzeum se zapojilo do akce České televize „Rozbzuč Déčko!“
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě se zapojilo v letošním roce do celostátní akce České televize „Rozbzuč Déčko!“, a to hned z několika důvodů. Jednak nabízí dětem i dospělým unikátní přírodovědné expozice zaměřené právě na hmyz – krásné exotické brouky, motýly či pavouky nevyjímaje, a také proto, že v českolipském muzeu mohou rodiny s dětmi strávit zážitky nabitý prázdninový den. Zhlédnout mohou například interaktivní výstavy Pohádkové prázdniny Andrey Popprové nebo expozici Lukostřelci a ostrostřelci v České Lípě a další,“ uvedla Marta Knauerová, vedoucí přírodovědného oddělení Vlastivědné muzea a galerie v České Lípě.

Zájemci se mohou vydat o prázdninách na různá místa, získat celkem tří soutěžní hesla, která odešlou prostřednictvím internetové stránky ZDE nebo mobilní aplikace Léto s Déčkem.

Pro soutěžící je připraveno celkem 1.110 výher. Výherci se mohou těšit na magnetickou hru KLASK nebo deskovou hru DINO Louka jako vyšitá či na sadu kartáčku a zubní pasty HERBADENT a karetní hry Černý Petr. Na internetových stránkách zájemci naleznou Boříkovy nápady, kde se naučí vyrábět například škvorník či kukátko do vody a upéct cupcakes.

„Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě má samostatnou expozici „Svět hmyzu a pavoukovců“, proto je zapojení muzea do této celostátní akce České televize logickým krokem. V muzeu mohou děti i dospělí zjistit, jak bohatý je svět hmyzu,“ uzavřela Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

20:11 MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR finančně pod…