Český červený kříž: Pomoc dětem Ukrajiny běží

19.09.2022 8:24 | Tisková zpráva

Společná iniciativa Českého červeného kříže (ČČK) a Skupiny Prima pod hlavičkou CNN Prima NEWS získávající finanční prostředky na zakoupení nového přístrojového vybavení a zdravotnického materiálu pro dětská oddělení a dětské nemocnice na Ukrajině již získala 35 milionů Kč. Právě se rozběhla první fáze pomoci dětem Ukrajiny.

Český červený kříž: Pomoc dětem Ukrajiny běží
Foto: ČČK
Popisek: Český červený kříž - logo

Pomoc ČČK obětem války na Ukrajině dále pokračuje. K letošním 31 misím ČČK přibyla tento týden další, která je – stejně jako předešlé – zaměřena na zlepšení dostupnosti zdravotní péče pro raněné a nemocné. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Toto zaměření ostatně má celá naše pomoc poskytovaná na Ukrajině od roku 2014. Určitou odlišností je v případě této mise to, že ji realizujeme z výtěžku společné iniciativy skupiny Prima pod hlavičkou CNN Prima NEWS a Českého červeného kříže Pomoc dětem Ukrajiny, která odstartovala již v březnu benefičním koncertem. Jak ze samotného názvu iniciativy plyne, je zaměřena na pomoc dětským zdravotnickým zařízením na Ukrajině. Z celkového výtěžku 35 milionů Kč budou uskutečněny celkem tři fáze humanitární pomoci.

První se právě vydala na cestu a je určena pro dětskou regionální nemocnici v Bojarce v Kyjevské oblasti. Zahrnuje plně vybavenou sanitku a dva kamiony s 9 t další pomoci: desítky elektrických postelí a stretcherů (zařízení umožňující snadnou manipulaci s ležícím pacientem), monitory vitálních funkcí, pomůcky pro zevní srdeční masáž a zdravotnické vybavení typu tonometrů, fonendoskopů, oxymetrů, vyšetřovacích lamp a podobně v celkové hodnotě 12,2 milionu Kč.

„Posláním Červeného kříže je mírnit lidské utrpení v jeho nejrůznějších podobách. Jsem velice rád, že naše pomoc může směřovat právě k těm nejzranitelnějším – k dětem,“ říká prezident ČČK Marek Jukl.

„Sbírku Českého červeného kříže jsme rádi podpořili nejen mediálně, ale také finančně v rámci charitativního Koncertu dětem Ukrajiny, v rámci kterého vystoupily tváře z našich seriálů, jako jsou například Slunečná a ZOO. Výsledná částka nás potěšila a věříme, že zakoupené vybavení pomůže lékařům pečovat o tu nejohroženější skupinu – děti, jejichž zdraví i životy jsou v ozbrojených konfliktech denně v ohrožení,“ dodává Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Od počátku bojů na Ukrajině (2014) tak poskytl ČČK pomoc v hodnotě 195 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…