Český rozhlas: Radiožurnál posílil pozici nejposlouchanějšího rádia

18.08.2024 16:13 | Tisková zpráva

Aktuální výsledky národního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 1. a 2. kvartál 2024 ukazují na zvýšený zájem o poslech zpravodajských stanic Českého rozhlasu. Celkový dosah ČRo zůstává stabilní s podílem na trhu 26,2 %.

Český rozhlas: Radiožurnál posílil pozici nejposlouchanějšího rádia
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Radiožurnál je nadále nejposlouchanějším rádiem v ČR s 802 tisíci denních posluchačů (+ 38 tisíc) a v průměrném týdnu s 1 milion 537 tisíci posluchačů (+ 46 tis.). Posílila také publicistická stanice ČRo Plus na 140 tisíc posluchačů denně a 260 tisíc týdně (+ 26 tis.).

„Je pro nás příznivou zprávou, že se opět daří našim zpravodajským stanicím. Vnímám to jako výsledek dobře odvedené práce a zároveň ukazatel, že lidé mají zájem o důvěryhodné a kvalitní zpravodajství. Radost mám i ze stabilních výsledků programových stanic ČRo, které potvrzují jejich posílení v minulých datech výzkumu Radioprojekt,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Programové stanice ČRo Dvojka a Vltava si uchovávají stabilní míru poslechu. Výsledky jsou doprovázeny jen drobnými změnami - Čro Dvojka 307/550 tisíc posluchačů a ČRo Vltava 59/174 tisíc denně/týdně.

Poslechovost regionálních stanic se pohybuje kolem 390 tisíc denně a 711 tisíc týdně. Nejvíce se dařilo ČRo Brno a Sever, které si udržely stabilní pozici.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: Esejistická soutěž České hodnoty

22:03 Ministerstvo zahraničí: Esejistická soutěž České hodnoty

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky a Forum 2000 vyhlašují esejistickou soutěž na téma: „…