Český rozhlas: Radiožurnál posílil pozici nejposlouchanějšího rádia

18.08.2024 16:13 | Tisková zpráva

Aktuální výsledky národního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 1. a 2. kvartál 2024 ukazují na zvýšený zájem o poslech zpravodajských stanic Českého rozhlasu. Celkový dosah ČRo zůstává stabilní s podílem na trhu 26,2 %.

Český rozhlas: Radiožurnál posílil pozici nejposlouchanějšího rádia
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Radiožurnál je nadále nejposlouchanějším rádiem v ČR s 802 tisíci denních posluchačů (+ 38 tisíc) a v průměrném týdnu s 1 milion 537 tisíci posluchačů (+ 46 tis.). Posílila také publicistická stanice ČRo Plus na 140 tisíc posluchačů denně a 260 tisíc týdně (+ 26 tis.).

„Je pro nás příznivou zprávou, že se opět daří našim zpravodajským stanicím. Vnímám to jako výsledek dobře odvedené práce a zároveň ukazatel, že lidé mají zájem o důvěryhodné a kvalitní zpravodajství. Radost mám i ze stabilních výsledků programových stanic ČRo, které potvrzují jejich posílení v minulých datech výzkumu Radioprojekt,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Programové stanice ČRo Dvojka a Vltava si uchovávají stabilní míru poslechu. Výsledky jsou doprovázeny jen drobnými změnami - Čro Dvojka 307/550 tisíc posluchačů a ČRo Vltava 59/174 tisíc denně/týdně.

Poslechovost regionálních stanic se pohybuje kolem 390 tisíc denně a 711 tisíc týdně. Nejvíce se dařilo ČRo Brno a Sever, které si udržely stabilní pozici.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj zná vítěze architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie

19:39 Jihočeský kraj zná vítěze architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na novou budovu Alšovy jihočeské galerie je ateliér Mare…