Tento vítěz mezi dorty je zajímavý svým „proletářským“ původem. Firma Erlenbacher totiž oslovila své zaměstnance napříč celým spektrem, aby poskytli recept na svůj oblíbený dort včetně fotodokumentace. Vítězem se stal teprve 26letý Murat Yalcin, který začal ve společnosti v roce 2009 jako kvalifikovaný pekař a rok nato se začal ve své firmě vzdělávat v oboru potravinářské technologie.
Murat se zapojil do soutěže s receptem na dort oblíbený v jeho rodině a uspěl. Není divu, kakaovo-piškotový základ a kokosovo-tvarohová vrstva završená pořádnou dávkou polevy z kvalitní belgické čokolády chutná sice jako poctivý výrobek připravený z prvotřídních surovin, v žádném případě vás však nebude tížit v žaludku jako některé máslové dorty od tetičky. Kombinace kokosu a čokolády je nejen základem harmonické chuti, ale střídání tmavých vrstev se světlou uspokojí i náročného estéta. Kromě toho dort barevně připomíná i tmavou skořápku a světlou dužinu kokosového ořechu, takže výsledný dojem je dokonalý.
Dort slavil velké úspěchy i během olympiády v Londýně, u nás se dá sehnat v některé z dvaadvaceti českých kaváren Costa Coffee.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PR článek