Costa Coffee: Mistři dobré kávy

27.07.2012 9:31 | Zprávy

Velkou módou posledních měsíců je u nás obecně gastronomie, vaří se v novinách, časopisech i v televizi. Úměrně s tím se zvyšuje vědomí o dobrém jídle. Stejný proces „vzdělávání“ má za sebou i vaření a konzumace kávy.

Costa Coffee: Mistři dobré kávy
Foto: Archiv
Popisek: Costa Coffee

Už nepijeme ve velkém jen turka, a nebo pseudo italské capuccino se skořicí. Objevují se u nás kavárny, kde připravují kávu na nejvyšší úrovni. Příkladnou péči věnují kávě například v kavárenské řetězci Costa Coffe. V počtu kaváren jim patří první místo u nás i v Evropě a druhé na světě. Na rozdíl od svých konkurentů připravují kávu ale ručně. Žádný kávovar, kde stačí zmáčknout knoflík a káva je hotova, ale poctivý lidský přístup baristy, který věnuje přípravě každého šálku velkou péči. Není proto překvapením, že právě Costa Coffe připravila na tuto sobotu v prostoru své kavárny v budově T-mobile (metro Roztyly) soutěž Barista roku 2012. O tento titul bude bojovat šest českých finalistů. Vítěz  odjede na semifinálové kolo Evropy na Kypr, kde se utká s dalšími deseti soutěžícími baristy z celé Evropy. V porotě českého sobotního kola zasedne například mistryně republiky v přípravě kávy Petra Veselá, trojnásobný vítěz ve Flair Václav Vognar a nebo moderátorka Štěpánka Duchková. Soutěž začíná v deset hodin dopoledne a vítěz bude znám kolem třinácté hodiny.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…