Costa Coffee: Mistři dobré kávy

27.07.2012 9:31 | Zprávy

Velkou módou posledních měsíců je u nás obecně gastronomie, vaří se v novinách, časopisech i v televizi. Úměrně s tím se zvyšuje vědomí o dobrém jídle. Stejný proces „vzdělávání“ má za sebou i vaření a konzumace kávy.

Costa Coffee: Mistři dobré kávy
Foto: Archiv
Popisek: Costa Coffee

Už nepijeme ve velkém jen turka, a nebo pseudo italské capuccino se skořicí. Objevují se u nás kavárny, kde připravují kávu na nejvyšší úrovni. Příkladnou péči věnují kávě například v kavárenské řetězci Costa Coffe. V počtu kaváren jim patří první místo u nás i v Evropě a druhé na světě. Na rozdíl od svých konkurentů připravují kávu ale ručně. Žádný kávovar, kde stačí zmáčknout knoflík a káva je hotova, ale poctivý lidský přístup baristy, který věnuje přípravě každého šálku velkou péči. Není proto překvapením, že právě Costa Coffe připravila na tuto sobotu v prostoru své kavárny v budově T-mobile (metro Roztyly) soutěž Barista roku 2012. O tento titul bude bojovat šest českých finalistů. Vítěz  odjede na semifinálové kolo Evropy na Kypr, kde se utká s dalšími deseti soutěžícími baristy z celé Evropy. V porotě českého sobotního kola zasedne například mistryně republiky v přípravě kávy Petra Veselá, trojnásobný vítěz ve Flair Václav Vognar a nebo moderátorka Štěpánka Duchková. Soutěž začíná v deset hodin dopoledne a vítěz bude znám kolem třinácté hodiny.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…