Čtvrtina klientů, kteří nahlásili škody z bouřek, má peníze na svých účtech

11.07.2012 17:06 | Zprávy

Rozmary počasí v posledních dnech způsobily klientům Generali na 1500 škod za více než 60 milionů korun.

Čtvrtina klientů, kteří nahlásili škody z bouřek, má peníze na svých účtech
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Díky letitým zkušenostem a přijatým opatřením je čtvrtina všech nahlášených škod zlikvidována a lidé mají peníze na svých účtech. Mobilní technici a likvidátoři registrují škody přímo v terénu a aktivně nabízejí možnost výplaty zálohy na pojistná plnění, aby lidem i po finanční stránce usnadnili likvidaci pojistné události.

Aktuálně má Generali nahlášeno na 500 škod za 22 milionů korun. Takřka milionovým tempem rostou z hodiny na hodinu, tak jak lidé škody postupně hlásí. Další upřesnění lze očekávat v pátek.

Co do počtu jsou momentálně nejčetnější škody na rodinných domech. Tvoří 63% všech pojistných událostí. Druhou největší skupinou jsou škody na vybavení domácností. Jejich podíl činí 13%. Deseti procentní podíl mají zemědělské škody.

Z hlediska výše škody zatím dominují sedmimiliónové škody na rodinných domech. Druhé nejvyšší škody za 6,5 milionu hlásí zemědělci. Průmyslové škody mají co do počtu zanedbatelný podíl, ale z pohledu výše škody šesti milionů jsou třetí nejvyšší. Právě podnikatelské, zemědělské a obecní škody mohou ještě výrazně promluvit do celkového účtu letošního léta, která jak by řekl klasik, zdá se býti poněkud podivným.
 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

16:33 Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

V regionech zasažených povodněmi budou při nadcházejících krajských a senátních volbách pravděpodobn…