Čtvrtina klientů, kteří nahlásili škody z bouřek, má peníze na svých účtech

11.07.2012 17:06 | Zprávy

Rozmary počasí v posledních dnech způsobily klientům Generali na 1500 škod za více než 60 milionů korun.

Čtvrtina klientů, kteří nahlásili škody z bouřek, má peníze na svých účtech
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Díky letitým zkušenostem a přijatým opatřením je čtvrtina všech nahlášených škod zlikvidována a lidé mají peníze na svých účtech. Mobilní technici a likvidátoři registrují škody přímo v terénu a aktivně nabízejí možnost výplaty zálohy na pojistná plnění, aby lidem i po finanční stránce usnadnili likvidaci pojistné události.

Aktuálně má Generali nahlášeno na 500 škod za 22 milionů korun. Takřka milionovým tempem rostou z hodiny na hodinu, tak jak lidé škody postupně hlásí. Další upřesnění lze očekávat v pátek.

Co do počtu jsou momentálně nejčetnější škody na rodinných domech. Tvoří 63% všech pojistných událostí. Druhou největší skupinou jsou škody na vybavení domácností. Jejich podíl činí 13%. Deseti procentní podíl mají zemědělské škody.

Z hlediska výše škody zatím dominují sedmimiliónové škody na rodinných domech. Druhé nejvyšší škody za 6,5 milionu hlásí zemědělci. Průmyslové škody mají co do počtu zanedbatelný podíl, ale z pohledu výše škody šesti milionů jsou třetí nejvyšší. Právě podnikatelské, zemědělské a obecní škody mohou ještě výrazně promluvit do celkového účtu letošního léta, která jak by řekl klasik, zdá se býti poněkud podivným.
 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…