DPP zmodernizuje zabezpečovače na lince A ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská

02.08.2024 7:23 | Tisková zpráva

Dopravník podnik hl. m. Prahy (DPP) bude o tomto víkendu pokračovat předposlední etapou v modernizaci vlakového zabezpečovače LZA ve stanicích na lince A. Tentokrát přijdou na řadu tři stanice v centru Prahy – Muzeum, Můstek a Staroměstská. Z tohoto důvodu bude od soboty 3. srpna od zahájení provozu do neděle 4. srpna 2024 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Dejvická – Náměstí Míru. DPP po dobu výluky zavede náhradní tramvajovou dopravu XA.

DPP zmodernizuje zabezpečovače na lince A ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Projekt modernizace vlakového zabezpečovače LZA DPP zahájil na podzim 2022. Jedná se o rekonstrukci soustavy staničních počítačů zabezpečovacího zařízení v celém úseku Depo Hostivař – Dejvická (mimo). O tomto víkendu bude probíhat modernizace vlakového zabezpečovače v centrální části linky A – ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská. Příští rok DPP projekt ukončí rekonstrukcí staničních počítačů ve zbývajících dvou stanicích – Náměstí Míru a Jiřího z Poděbrad.

Dopravní opatření
Z důvodu modernizace vlakového zabezpečovače LZA bude od soboty 3. srpna od zahájení provozu do neděle 4. srpna 2024 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Dejvická – Náměstí Míru.

Náhradní tramvajová doprava
V denním provozu bude zavedena náhradní tramvajová doprava XA v trase Červený Vrch – Bořislavka – Dejvická – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Flora (nástupní zastávka Olšanské hřbitovy ve Vinohradské ulici).

Jako náhradní dopravu lze využít také pravidelné tramvajové linky.

Změny v provozu tramvají

Linka č. 13 bude ve směru z centra ze zastávky Olšanské hřbitovy prodloužena přes zastávky Želivského, Krematorium Strašnice, Solidarita a Limuzská do zastávky Nové Strašnice.

V sobotu od 9:00 do 22:00 a v neděli od 11:00 do 22:00 budou zavedeny vložené spoje pro linku č. 26 v trase Dědina – Nádraží Veleslavín – Bořislavka – Dejvická – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky (dále bude pokračovat jako linka č. 34 směr Libeňský most).

Vzhledem k tomu, že stanice metra linky A Muzeum a Můstek jsou po dobu výluky pro přestup uzavřeny, DPP doporučuje pro přestup na další linky metra využít při cestě náhradní tramvajovou dopravou XA stanice Národní třída a Karlovo náměstí (metro linka B) a I. P. Pavlova (metro linka C).

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je v České republice největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu. Obsluhuje celkem 3 linky metra, 150 autobusových, 36 tramvajových (27 denních a 9 nočních) a 1 trolejbusovou linku. K 1. lednu 2024 DPP vlastnil 1 185 autobusů, z toho 14 elektrobusů, 146 vlakových souprav metra, 782 tramvajových vozů a 16 trolejbusů. Podnik měl k 1. lednu 2024 v evidenčním stavu celkem 11 225 zaměstnanců, z toho 4 439 řidičů a strojvedoucích MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj: Proběhlo další jednání pracovní skupiny k těžbě lithia

7:31 Ústecký kraj: Proběhlo další jednání pracovní skupiny k těžbě lithia

Na krajském úřadě proběhlo další společné jednání pracovní skupiny k těžbě lithia na Cínovci. Zástup…