DPP zmodernizuje zabezpečovače na lince A ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská

02.08.2024 7:23 | Tisková zpráva

Dopravník podnik hl. m. Prahy (DPP) bude o tomto víkendu pokračovat předposlední etapou v modernizaci vlakového zabezpečovače LZA ve stanicích na lince A. Tentokrát přijdou na řadu tři stanice v centru Prahy – Muzeum, Můstek a Staroměstská. Z tohoto důvodu bude od soboty 3. srpna od zahájení provozu do neděle 4. srpna 2024 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Dejvická – Náměstí Míru. DPP po dobu výluky zavede náhradní tramvajovou dopravu XA.

DPP zmodernizuje zabezpečovače na lince A ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Projekt modernizace vlakového zabezpečovače LZA DPP zahájil na podzim 2022. Jedná se o rekonstrukci soustavy staničních počítačů zabezpečovacího zařízení v celém úseku Depo Hostivař – Dejvická (mimo). O tomto víkendu bude probíhat modernizace vlakového zabezpečovače v centrální části linky A – ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská. Příští rok DPP projekt ukončí rekonstrukcí staničních počítačů ve zbývajících dvou stanicích – Náměstí Míru a Jiřího z Poděbrad.

Dopravní opatření
Z důvodu modernizace vlakového zabezpečovače LZA bude od soboty 3. srpna od zahájení provozu do neděle 4. srpna 2024 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Dejvická – Náměstí Míru.

Náhradní tramvajová doprava
V denním provozu bude zavedena náhradní tramvajová doprava XA v trase Červený Vrch – Bořislavka – Dejvická – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Flora (nástupní zastávka Olšanské hřbitovy ve Vinohradské ulici).

Jako náhradní dopravu lze využít také pravidelné tramvajové linky.

Změny v provozu tramvají

Linka č. 13 bude ve směru z centra ze zastávky Olšanské hřbitovy prodloužena přes zastávky Želivského, Krematorium Strašnice, Solidarita a Limuzská do zastávky Nové Strašnice.

V sobotu od 9:00 do 22:00 a v neděli od 11:00 do 22:00 budou zavedeny vložené spoje pro linku č. 26 v trase Dědina – Nádraží Veleslavín – Bořislavka – Dejvická – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky (dále bude pokračovat jako linka č. 34 směr Libeňský most).

Vzhledem k tomu, že stanice metra linky A Muzeum a Můstek jsou po dobu výluky pro přestup uzavřeny, DPP doporučuje pro přestup na další linky metra využít při cestě náhradní tramvajovou dopravou XA stanice Národní třída a Karlovo náměstí (metro linka B) a I. P. Pavlova (metro linka C).

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je v České republice největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu. Obsluhuje celkem 3 linky metra, 150 autobusových, 36 tramvajových (27 denních a 9 nočních) a 1 trolejbusovou linku. K 1. lednu 2024 DPP vlastnil 1 185 autobusů, z toho 14 elektrobusů, 146 vlakových souprav metra, 782 tramvajových vozů a 16 trolejbusů. Podnik měl k 1. lednu 2024 v evidenčním stavu celkem 11 225 zaměstnanců, z toho 4 439 řidičů a strojvedoucích MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Povodí Odry: Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

22:10 Povodí Odry: Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadn…