EMC rozšiřuje kapacitu úložišť výrobce 3D filmů Transformers a The Amazing Spiderman

16.08.2012 18:00 | Zprávy

Výkon a škálovatelnost úložiště EMC Isilon Scale-Out Storage podpořily růst objemu dat předního poskytovatele služeb v oblasti 3D převodu a vizuálních efektů

EMC rozšiřuje kapacitu úložišť výrobce 3D filmů Transformers a The Amazing Spiderman
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Společnost EMC Corporation dnes oznámila, že společnost Legend3D, největší poskytovatel služeb v oblasti převodu mediálního obsahu z 2D na 3D formát, standardizovala celé své prostředí pro výrobu vizuální zábavy na úložiště EMC® Isilon® Scale-Out Storage. Díky schopnosti řešení Isilon ukládat obrovské objemy digitálních mediálních dat ve vysokém rozlišení mohla společnost Legend3D optimalizovat správu Big Data. K tomu jí dopomohlo značně vylepšené řízení výroby, vyšší produktivita uměleckých pracovníků a vytvoření nových produkčních kanálů pro nejvýznamnější filmové tituly jako Transformers: Temná strana měsíce, Šmoulové, Hugo a The Amazing Spiderman.

Výhody pro zákazníka:

Vyšší škálovatelnost – Po nasazení v červenci 2010 byl systém Isilon základem růstu společnosti Legend3D z 50 na více než 400 uměleckých pracovníků během méně než jednoho roku. Díky svému bezchybnému provozu a škálovatelnosti pro Big Data pomohl společnosti urychlit přechod na podnikání v oblasti převodu médií z 2D na 3D formát.
Vyšší výkon – V současnosti může až 500 uměleckých pracovníků ve společnosti Legend3D souběžně pracovat s rozsáhlými obrazovými soubory uloženými v systému Isilon.
Vyšší dynamika – Společnost Legend3D změnila své pracovní postupy s digitálními médii a zvýšila produktivitu svých uměleckých pracovníků o více než 50 % mimo jiné díky vyššímu výkonu a škálovatelnosti systému Isilon, čímž získala vyšší kapacitu a omezila prodlevy.
Jednodušší správa – Spolehlivost a minimální nároky systému Isilon na správu umožnily společnosti Legend3D omezit správu úložiště ze třech pracovníků na plný úvazek na jednu čtvrtinu plného úvazku.

Problémy a řešení zákazníka:

Protože větší filmové projekty dokáží při převodu z 2D na 3D formát vygenerovat až 100 terabajtů dat týdně, ukázalo se předchozí úložiště společnosti Legend3D jako nedostatečné. IT personál musel pravidelně odstraňovat nepoužívaná data, což je vždy spojeno s rizikem nechtěného vymazání důležitých souborů. Navíc jako výsledek vlastního agresivního výzkumu a vývoje ve společnosti Legend3D bylo dosaženo vysoké produkční efektivity, která vyžadovala vysokou propustnost. Stávající úložiště a přístup k datům se proto brzy staly omezujícím faktorem. Stahování souborů do stolního počítače přes síť bylo někdy tak pomalé, že zřetelně omezovalo jinak zvýšenou produktivitu uměleckých pracovníků. Společnost Legend3D nutně potřebovala kontrolu nad rychlostí, s jakou škálovala své úložiště, aby se její úložná platforma dokázala přizpůsobit stávajícím i budoucím datově vysoce náročným pracovním postupům.

Zvolila si proto úložiště EMC Isilon Scale-Out Storage, které jí umožňuje lépe reagovat na prudce rostoucí objemy dat v oblasti převodu médií na 3D formát. Po zvážení dalších řešení NAS bylo rozhodnutí společnosti Legend3D pořídit systém Isilon založeno na schopnosti této platformy plynule zvyšovat kapacitu na velikost odpovídající potřebám více než 500 uměleckých pracovníků a spravovat farmu o velikosti 100 renderovacích uzlů. Společnost nasadila systémy Isilon X-Series pro produkční digitální aktiva a systémy Isilon NL-Series pro ukládání méně často používaných dat.

V současnosti infrastruktura systémů Isilon podporuje běžné produkční úložiště o kapacitě 600 terabajtů digitálních obrázků a videí, virtuální počítače VMware, intranetové servery a robustní systém pro správu produkčních aktiv. Pro zvýšení rychlosti synchronizace dat mezi různými prostředími společnost dále používá uzly Isilon IQ Accelerator. Díky řešení Isilon získala společnost Legend3D škálovatelnější a výkonnější úložiště, které jí umožnilo dosáhnout vysoké míry růstu a inovací.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jiří Vosecký byl položen dotaz

Máte na navýšení platů nějaký názor? Jaký?

Dobrý den, v prvé řadě děkuji, že jste si na mě našel čas, jen jste se z odpovědi vykroutil. Mě zajímal váš názor. Ten přeci nějaký máte nebo ne? A k tomu, co jste mi napsal. Proč senát nemá na schvalování rozpočtu žádný vliv, i když jste o dost důležitou věc? Pořád slyšíme, že je senát pojistkou de...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zemědělci chtějí zabránit kolapsu svých podniků, žádají zákonodárce o podporu pro podání ústavní stížnosti. Ministerstvo zemědělství na řešení rezignovalo

16:08 Zemědělci chtějí zabránit kolapsu svých podniků, žádají zákonodárce o podporu pro podání ústavní stížnosti. Ministerstvo zemědělství na řešení rezignovalo

Patnáct tisíc zemědělců, kteří podepsali petici proti diskriminační podpoře v zemědělství, dnes pros…