FN Hradec Králové: Dobrovolníci připomínali zákaz kouření mimo vyhrazená místa

31.05.2022 20:58 | Tisková zpráva

Dobrovolníci Fakultní nemocnice Hradec Králové u příležitosti dnešního Světového dne bez tabáku připomněli zaměstnancům, pacientům i návštěvníkům zákaz kouření v celém nemocničním areálu mimo sedmi vyhrazených míst. FN HK se do Evropské sítě nekuřáckých nemocnic zapojila v květnu 2016.

FN Hradec Králové: Dobrovolníci připomínali zákaz kouření mimo vyhrazená místa
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Světový den bez tabáku nám přišel vhodným termínem abychom opět trochu připomněli, že v nemocnici není možné kouřit například před vstupem do pavilonů či na lavičkách, ale pouze na vyhrazených místech,“ uvedl lékařský náměstek nemocnice prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc. Dobrovolníci kuřákům mimo povolená místa rozdávali jablka a upozorňovali je na nutnost kouřit pouze na vyhrazených místech.

Fakultní nemocnice Hradec Králové od roku 2015 provozovala také poradnu pro odvykání kouření, která byla určena pro pacienty a zaměstnance, kteří by chtěli se svou závislostí na nikotinu přestat. Poradna pomohla skončit s kouřením stovkám zájemců. Během pandemie COVID-19 však bylo nutné její provoz utlumit, nemocnice na začátek června připravuje obnovení provozu této ambulance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…