FN Hradec Králové začala podávat inovovanou vakcínu proti COVID-19

17.09.2022 16:51 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové očkuje zájemce inovovanou vakcínou proti COVID-19 od společnosti Pfizer/BioNTech.

FN Hradec Králové začala podávat inovovanou vakcínu proti COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové současně rozšiřuje svou provozní dobu na každý pracovní den, v posledních týdnech se s ohledem na zájem veřejnosti očkovalo pouze dva dny v týdnu.

„Přeočkování posilující dávkou Comirnaty Original/Omicron BA.1 je možné pouze po základním očkování (tj. minimálně jedna dávka v případě vakcíny Janssen resp. minimálně dvě dávky u vakcín Comirnaty, Spikevax, Nuvaxovid, Vaxzevria) a v odstupu minimálně tří měsíců od poslední aplikace vakcíny proti COVID-19,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina Ph.D.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Očkovací centrum FN FHK bude v provozu každý všední den v přízemí Pavilonu interních oborů FN HK (očkovací místo č. 1) od 15:30 do 19:30 hodin. Ve čtvrtek a pátek bude navíc zajištěno očkování v dopoledních hodinách na Pavilonu prof. Bašteckého (očkovací místo č.2) v čase od 8:00 do 14:00 hodin. Zájemci o očkování posilujících dávek si mohou termín k očkování od 19. září 2022 rezervovat ZDE nebo ZDE. Po registraci obdrží potvrzenou rezervaci s uvedeným datem, časem a místem očkování.

Očkování proti COVID-19 je možné ve Fakultní nemocnici Hradec Králové také bez předchozí registrace, denně od 16:30 do 19:30 hodin na očkovacím místě č. 1. Kapacita je stanovena z provozních důvodů na 150 zájemců denně a centrum negarantuje, že v daný den aplikuje vakcínu všem příchozím neregistrovaným zájemcům a doporučuje využít možnosti registrace termínu.

Očkovací centrum FN HK zahájilo očkování proti COVID-19 2. ledna 2021 jako první v Královéhradeckém kraji a za tu dobu aplikovalo téměř 240 000 dávek vakcín.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…