Finanční správa draží zabavenou elektroniku značky Apple za 30 milionů

01.07.2024 7:23 | Tisková zpráva

Finanční úřad pro hlavní město Prahu spustí v průběhu července a srpna více než 100 online dražeb, v rámci kterých nabídne občanům zabavenou elektroniku v hodnotě přesahující 30 mil. Kč.

Finanční správa draží zabavenou elektroniku značky Apple za 30 milionů
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

MacBooky a iPhony budou od 9. července průběžně nabízeny přes Aplikaci elektronických dražeb (APED - ZDE). Již přihlášení zájemci by měli sledovat e-mail, protože z důvodu značného zájmu budou termíny dražeb více rozloženy v čase.

První dražby produktů Apple (ZDE), zabavených při kontrolních akcích nezdaněných dovozů ze třetích zemí, budou spuštěny v úterý 9. července 2024. Oproti původně naplánovanému harmonogramu se mění časové termíny vyhlášení a trvání dražeb. Pokud je již zájemce k některé z dražeb přihlášen, nemusí se přihlašovat znovu, o změně termínu bude informován prostřednictvím e-mailu, který uvedl při registraci.

„V prvních hodinách po ohlášení dražeb zabavených MacBooků a iPhonů za třetinové vyvolávací ceny jsme v naší IT aplikaci evidovali obrovský růst návštěvnosti. Aktuálně máme zhruba 10 tisíc přihlášek do jednotlivých dražeb. Z důvodu enormního zájmu jsme jednotlivé dražby více rozložili v čase, abychom minimalizovali riziko přetížení aplikace a jejích případných dočasných výpadků,“ říká ředitel Sekce výkonu daní Generálního finančního ředitelství Jiří Žežulka.

tab

Dražit online může jednoduše každý, přístup do APED získá žadatel po online registraci (ZDE), vyplnění žádosti a ověření identity. Identita žadatele se ověřuje pouze při registraci do aplikace, a to pomocí datové schránky, uznávaným elektronickým podpisem nebo prostřednictvím služby NIA ID či bankovní identity. Ověřit identitu žadatele je možné také osobně na územním pracovišti finančního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Armáda ČR: Češi předali na Slovensku velení Španělskému království

22:03 Armáda ČR: Češi předali na Slovensku velení Španělskému království

V pondělí 1. července 2024 se v Centru výcviku Lešť uskutečnila významná událost. Armáda České repub…