Gastronomická sekce Hospodářské komory ČR ke krizovým opatřením vlády uvádí:
-
jsme zklamáni tím, že se vláda nepoučila z minulosti a ve svých opatřeních nijak neřeší například shlukování osob po konci provozní doby ve 22:00
-
zavedená opatření opět zhoršují situaci podnikatelů v omezovaných sektorech, ať už jde o gastronomii či pořadatele kulturních a společenských akcí – očekáváme proto jednání s vládou o úpravě systému kompenzací
-
důrazně vyzýváme vládu, aby přijatá opatření skutečně vymáhala, neboť považujeme za nepřijatelné, že na opatření doplácí poctivě se chovající podnikatelé, zatímco černí pasažéři na ignorování pravidel vydělávají.
Za Gastronomickou sekci Hospodářské komory:
-
Tomáš Prouza, prezident, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR
-
Luboš Kastner, člen představenstva AMSP
-
Kateřina Holnová, výkonná ředitelka, Apron
-
Václav Stárek, prezident, Asociace hotelů a restaurací ČR
-
Aleš Svojanovský, prezident, Česká barmanská asociace
-
Jiří Roith, prezident, Český gastronomický institut
-
Martina Ferencová, výkonná ředitelka, Český svaz pivovarů a sladoven
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: Tisková zpráva