Karlovarský kraj a projekt Senior Pas zvou seniory na kurzy asertivity

30.09.2022 18:02 | Tisková zpráva

Karlovarský kraj připravil ve spolupráci s projektem Senior Pas kurzy pro seniory. Konkrétně se jedná o kurz asertivity, který se uskuteční v Chodově, kurz „Jak na chytrý telefon“ pak mohou senioři navštívit v Sokolově a Mariánských Lázních.

Karlovarský kraj a projekt Senior Pas zvou seniory na kurzy asertivity
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Kurz asertivity je určen seniorům, kteří se chtějí dozvědět informace o tom, jak se bránit agresivnímu nátlaku a praktikám ze strany některých obchodníků. Naučí se rozpoznávat manipulaci a součástí programu bude i praktický nácvik asertivního chování v různých modelových situacích, v nichž se senioři často ocitají. Přednášejícími budou pracovníci Policie ČR. Kurz se uskuteční v Městské knihovně v Chodově, dne 13. 10. 2022 v čase 10-12 hodin.

Kurz „Jak na chytrý telefon“ naučí seniory ovládat chytrý telefon s operačním programem Android. Přednášející účastníkům poradí i v případě, kdy si chtějí senioři chytrý telefon teprve vybrat a koupit. Dozví se, jak správně provést základní nastavení, co znamenají položky v nastavení a menu. Kurz je určen pro úplné začátečníky nebo mírně pokročilé. Účastníci se mohou těšit na teoretické i praktické ukázky, jako například: seznámení se základy ovládání a nastavení telefonu, vytvoření účtu Google, synchronizace, služby volání, SMS, MMS, naučí se pracovat se správou kontaktů, dozví se základy o komunikaci prostřednictvím oblíbené aplikace – WhatsApp, o fotografování a multimediálních funkcích – video a hudba. Účastníci z řad seniorů budou též poučeni o bezpečnosti připojení k internetu. V závěru praktického kurzu bude prostor pro dotazy, případně pro pomoc s vlastními mobilními telefony seniorů.

Kurz zabývající se ovládáním chytrých mobilních telefonů se uskuteční  ve středu 19. 10. 2022 od 14:00 do 16:00 hodin na Městském úřadě Sokolov a následně pak ve čtvrtek 20. 10. 2022 od 10:00 do 12:00 hodin v Městské knihovně Mariánské Lázně.

Zájemci, kteří by se chtěli některého z kurzů zúčastnit, se musí přihlásit předem, a to buď pomocí e-mailu na adresu: info@seniorpasy.cz, nebo telefonicky na čísle 725 534 865. Záštitu nad kurzy převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…