Královéhradecký kraj: Seniory z domova důchodců v Borohrádku čeká příjemná změna

12.10.2024 16:13 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj vyhlásí výběrové řízení na rozšíření a rekonstrukci budovy Zámečku, spojovací chodby a hlavní budovy Domova důchodců Borohrádek, poskytujícího služby a ubytování seniorům. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 72,5 milionu korun bez DPH, což je zároveň nejvyšší možná nabídková cena. Všechny stavební práce se uskuteční ve dvou etapách, provoz a služby domova důchodců se nepřeruší.

Královéhradecký kraj: Seniory z domova důchodců v Borohrádku čeká příjemná změna
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Plánované stavební úpravy zahrnují přístavbu a renovaci objektů Domova důchodců Borohrádek, a to Zámečku, hlavní budovy a spojovací chodby. Budova Zámečku projde uživatelskou změnou, kdy v rekonstruované části již nebudou pokoje pro ubytování klientů, ale pouze zázemí pro administrativní a provozní potřeby domova.

Stavbaři nejprve vybudují v suterénu budovy nové zázemí pro zaměstnance, včetně šaten, sprch a toalet, ale také i technické místnosti. V přízemí zůstane zachován provoz stávající kuchyně, zatímco další prostory využijí služby pedikúry a kadeřnictví. V plánu je i místnost pro příležitostné přespání zaměstnanců. První patro bude kompletně sloužit administrativě domova s novými kancelářskými prostory a potřebným hygienickým zázemím. Podkroví stavbaři upraví pro fungování terapeutických služeb, rehabilitací a technického zázemí.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

96%
0%
hlasovalo: 13997 lidí

Další stavební úpravy se týkají spojovací chodby, která propojuje Zámeček s hlavní budovou. Nově vybudovanou přístavbu s výhledem do zahrady klienti využijí pro setkávání, posezení a odpočinek. Také se rozšíří místnost jídelny pro zaměstnance a vydávání obědů externím zákazníkům. V přízemí hlavní budovy vznikne z kanceláří šest pokojů pro klienty s vlastním hygienickým zázemím. Zůstane zde stávající společenská místnost pro setkávání klientů s personálem.

Stavební práce na rozšíření a rekonstrukci objektů Domova důchodců Borohrádek by měly začít v roce 2025 a proběhnou ve dvou etapách. Po dokončení první fáze následuje přestávka na stěhování, poté začne druhá etapa. Hotovo by mělo být zhruba za 72 týdnů od zahájení stavby, jejíž součástí je také úprava venkovních prostor.

Domov důchodců Borohrádek s kapacitou 129 lůžek se spolu s Domovem důchodců Albrechtice nad Orlicí od 1. ledna 2021 nazývají Domovy na Orlici. Poskytují kvalitní a odborně zaměřené služby formou celoročního pobytu v domovech se zvláštním režimem. Jsou určeny seniorům s Alzheimerovou demencí, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby a kvalitní individuálně zaměřené služby, které vedou k podpoře důstojného a bezpečného života s co největší mírou samostatnosti.

Služby jsou poskytovány převážně lidem, kteří žijí na území Královéhradeckého kraje nebo mají na tento kraj prokázanou vazbu. Žadatel o služby musí být starší 65 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Seniory z domova důchodců v Borohrádku čeká příjemná změna

16:13 Královéhradecký kraj: Seniory z domova důchodců v Borohrádku čeká příjemná změna

Královéhradecký kraj vyhlásí výběrové řízení na rozšíření a rekonstrukci budovy Zámečku, spojovací c…