Královéhradecký kraj: Za týden přibylo téměř osm tisíc nových případů covid-19

24.01.2022 17:23 | Tisková zpráva

V Královéhradeckém kraji se za poslední týden zdvojnásobil počet nakažených covidem-19. Za posledních sedm dnů testy v regionu prokázaly 7 769 nových případů, tedy dvakrát tolik než týden předtím, kdy přibylo 3 339 případů. Dominuje varianta koronaviru omikron, v nemocnicích se zatím nárůst nově nakažených nepromítl.

Královéhradecký kraj: Za týden přibylo téměř osm tisíc nových případů covid-19
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„V nemocnicích v našem regionu se aktuálně léčí 79 pacientů s covidem-19. Stav 18 z nich vyžaduje intenzivní péči zdravotníků. To je o čtyři desítky méně, než bylo na začátku ledna. Přesto se nákaza nadále rychle šíří napříč celým krajem, což ovlivňuje všechny oblasti zejména z důvodu karanténních opatření. S tím souvisí také pracovní karantény, které hygienici povolili zhruba v pěti desítkách případů na pracovištích zdravotnických a sociálních služeb,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Výrazný nárůst covid pozitivních zaznamenaly v posledních dnech školy, kde se žáci i zaměstnanci testují jednou týdně.

Podle aktuálních informací je ve školách a školských zařízeních zřizovaných krajem 342 žáků pozitivních, 1 358 žáků v karanténě, 45 učitelů pozitivních a dalších 82 učitelů v karanténě. Covid-19 se aktuálně vyskytuje ve 27 krajských organizacích v oblasti školství. Žádná škola zřizovaná krajem není v tuto chvíli uzavřena.

Také v sociálních zařízeních se mírně zvýšil počet pozitivních klientů. Aktuálně se ale jedná o jednotky případů. Většina klientů je plně očkována a dostala již také posilující dávku očkování.

V Královéhradeckém kraji zdravotníci aplikovali téměř 871 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19. Očkováno je přes 74 % populace starší 16 let. Očkuje se na 11 místech a v ordinacích praktických lékařů ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Enormní zájem Poláků o Česko

20:48 CzechTourism: Enormní zájem Poláků o Česko

Více než pět desítek novinářů se účastnilo tiskové konference, kterou ve Varšavě uspořádalo tamní za…