LEO Express má už čtvrtou soupravu

26.07.2012 21:20 | Zprávy

Již čtvrtou - tedy předposlední - zbrusu novou soupravu převzali v těchto dnech představitelé LEO Express od dodavatelské firmy Stadler. Vlak po absolvování nezbytných testů zamíří do Česka v průběhu podzimu.

LEO Express má už čtvrtou soupravu
Foto: LEO Expres
Popisek: Vlaková souprava LEO Expres

Moderní, nízkopodlažní, plně klimatizované elektrické jednotky LEO Express začnou ještě letos přepravovat cestující na trase Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava-Bohumín. 

LEO Express získá od firmy Stadler v letošním roce celkem pět těchto souprav. První vlak převzal LEO Express již v únoru, druhý v květnu a třetí v červnu letošního roku – ten míří přímo na prestižní světový veletrh InnoTrans 2012, který ve dnech 18. – 21. září 2012 hostí německý Berlín. Poslední soupravu určenou pro trasu mezi Prahou a Ostravou získá společnost LEO Express v průběhu podzimu, takže  v prosinci s novým jízdním řádem může vyrazit v plném rozsahu šestnácti spojů denně. Kontrakt na dodávky těchto vlaků od firmy Stadler má hodnotu přibližně 1,5 mld. Kč.

„S průběhem příprav jsem spokojen, v některých oblastech jsme dokonce v předstihu před plánem. Naše první dvě soupravy nyní na zkušebním okruhu u Velimi prochází testy, které jsou nutné ke schválení vozidla na provoz na českých kolejích. Až projdou všemi těmito nezbytnými zkouškami, vyrazí zkušebně na trasu mezi Prahou a Ostravou. Do prosince určitě budeme připraveni na zahájení přepravy cestujících v plném rozsahu šestnácti spojů denně,“ zdůrazňuje Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…