LEO Express má už čtvrtou soupravu

26.07.2012 21:20 | Zprávy

Již čtvrtou - tedy předposlední - zbrusu novou soupravu převzali v těchto dnech představitelé LEO Express od dodavatelské firmy Stadler. Vlak po absolvování nezbytných testů zamíří do Česka v průběhu podzimu.

LEO Express má už čtvrtou soupravu
Foto: LEO Expres
Popisek: Vlaková souprava LEO Expres

Moderní, nízkopodlažní, plně klimatizované elektrické jednotky LEO Express začnou ještě letos přepravovat cestující na trase Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava-Bohumín. 

LEO Express získá od firmy Stadler v letošním roce celkem pět těchto souprav. První vlak převzal LEO Express již v únoru, druhý v květnu a třetí v červnu letošního roku – ten míří přímo na prestižní světový veletrh InnoTrans 2012, který ve dnech 18. – 21. září 2012 hostí německý Berlín. Poslední soupravu určenou pro trasu mezi Prahou a Ostravou získá společnost LEO Express v průběhu podzimu, takže  v prosinci s novým jízdním řádem může vyrazit v plném rozsahu šestnácti spojů denně. Kontrakt na dodávky těchto vlaků od firmy Stadler má hodnotu přibližně 1,5 mld. Kč.

„S průběhem příprav jsem spokojen, v některých oblastech jsme dokonce v předstihu před plánem. Naše první dvě soupravy nyní na zkušebním okruhu u Velimi prochází testy, které jsou nutné ke schválení vozidla na provoz na českých kolejích. Až projdou všemi těmito nezbytnými zkouškami, vyrazí zkušebně na trasu mezi Prahou a Ostravou. Do prosince určitě budeme připraveni na zahájení přepravy cestujících v plném rozsahu šestnácti spojů denně,“ zdůrazňuje Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…