Liberální institut neudělí výroční cenu Javieru Mileiovi

22.06.2024 11:27 | Tisková zpráva

V médiích se objevily zprávy, že Liberální institut udělí Výroční cenu 2024 Javieru Mileiovi. Není to pravda. Tuto zprávu neoprávněně naším jménem šíří osoby, které se již několik let na činnosti Liberálního institutu nijak nepodílejí, nemají v institutu žádnou funkci a nemají právo za něj mluvit.

Liberální institut neudělí výroční cenu Javieru Mileiovi
Foto: Facebook
Popisek: Liberální institut - logo

S udělením ceny Javieru Mileiovi nesouhlasí ředitel institutu, akademická rada, ředitel výzkumu, hlavní ekonom a další osoby, které se na chodu institutu v posledních letech skutečně podílejí. Výroční cena za rok 2024 již ostatně byla udělena, obdržel ji Alain Bertaud (více ZDE).

Zda Javier Milei do Prahy přijede a jakou podobu bude mít slibovaný event, neumíme ovlivnit, a proto prosíme, abyste se na nás neobraceli s dotazy ohledně této akce.

Zároveň vyzýváme organizátory, aby přestali událost jakkoliv spojovat s naším jménem a nepoužívali název našeho institutu, název našich projektů nebo naše logo a korporátní identitu, byť v zastaralé verzi, a aby totéž řekli mediálním partnerům akce.

Dále také informujeme všechny naše příznivce, že ačkoliv jsme museli změnit doménu a museli jsme se předčasně odstěhovat z řádně pronajatých kanceláří v Jungmannově ulici, v činnosti dále pokračujeme a naše projekty – zejména letní škola (ZDE) a Operace Kyseláč (ZDE) – nejsou nijak ohrožené. Můžeme vás ujistit, že vaše příspěvky na naši obecnou činnost, stejně jako vaše příspěvky na naši humanitární misi na Ukrajinu jsou v naprostém bezpečí a poslouží účelu, na který jste nám je poslali.

S tímto stanoviskem jsme čekali až do včerejšího dne, protože jsme se do poslední chvíle snažili domluvit s doc. Schwarzem, který event lživě pod hlavičkou Liberálního institutu pořádá. Žádná domluva s ním však není možná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad se opět ptá lidí na jejich zdravotní postižení

7:44 Český statistický úřad se opět ptá lidí na jejich zdravotní postižení

Český statistický úřad zahajuje druhou část terénní fáze výběrového šetření osob se zdravotním posti…