MHMP: Praha rozšiřuje síť re-use pointů v sběrných dvorech

14.10.2022 9:15 | Tisková zpráva

Hlavní město Praha otevřelo již pátý re-use point ve sběrném dvoře hl. m. Prahy, tentokrát ve Kbelích v Praze 19 v Jilemnické ulici.

MHMP: Praha rozšiřuje síť re-use pointů v sběrných dvorech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Stále funkční předměty, které již lidé nevyužijí, je možné každý den odevzdat do speciálních uzavřených kontejnerů. Vedle dvorů v Praze 4, 9, 12 a 20 tak další sběrný dvůr přispěje ke snižování množství odpadu a cirkulární ekonomice.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Lidé v re-use pointech mohou odevzdat věci, které již nepotřebují, například nábytek, sportovní vybavení, kočárky, zdravotní pomůcky, nádobí, knihy hračky, apod. „Nesmírně mě těší, že se nám daří rozšiřovat síť re-use pointů na sběrných dvorech a napomáhat tak ke snižování množství komunálního odpadu, čímž plníme mimo jiné závazky, které jsme si stanovili koncepčním dokumentem Cirkulární Praha 2030,“ komentovala otevření dalšího re-use pointu Jana Plamínková, náměstkyně pro oblast životního prostředí, infrastruktury a technické vybavenosti.

Proškolená obsluha v každém re-use pointu předměty posoudí, zdokumentuje a postará se o jejich správné uskladnění. Následně je zanese do aplikace ZDE. Zde se nejdříve zobrazí partnerským organizacím – neziskovým organizacím, městské nábytkové bance, sociálním odborům města a dalším. Předměty, které nevyužijí tyto organizace, si mohou lidé následně rezervovat ve veřejně přístupné části aplikace a poté zdarma vyzvednout.

Internetovou aplikaci ZDE lze také využít přímo a nabídnout zde věci k dalšímu použití.
Více informací najdete na stránkách ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…