MZV: Ministr Lipavský povede českou delegaci na zahájení 77. zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku

17.09.2022 8:41 | Tisková zpráva

Ministr zahraničí Jan Lipavský se 19. až 23. září 2022 zúčastní 77. zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku. Ministr pronese národní projev 21. září, dále vystoupí na Summitu k přeměně vzdělávání a na Summitu k informacím a demokracii. Zúčastní se také neformálního jednání ministrů zahraničních věcí EU a setká se s ministry zemí NATO.

MZV: Ministr Lipavský povede českou delegaci na zahájení 77. zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Jedním z hlavních témat celého týdne bude ruská agrese na Ukrajině a její dopady, včetně energetického a potravinového zabezpečení a růstu cen. K tématu Ukrajiny proběhne zasedání Rady bezpečnosti OSN na vysoké úrovni i řada doprovodných akcí, mimo jiné zasedání skupiny přátel pro odpovědnost za agresi vůči Ukrajině či setkání ministrů na podporu Mezinárodního trestního soudu.

Ministr Lipavský pořádá tři doprovodné akce na okraj Valného shromáždění k tématům porušování lidských práv online, ochraně novinářů v konfliktech a humanitární diplomacii.

Program ministra zahrnuje i jednání s vysokými představiteli OSN a se svými protějšky z různých zemí. V rámci bilaterální části návštěvy USA se v New Yorku setká s významnými českými osobnostmi a podnikateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…