Masarykova univerzita: V Univerzitním centru Telč se uskuteční série diskusních odpolední

29.07.2024 22:28 | Tisková zpráva

Nový cyklus „Setkání s…“, který rozšíří program festivalu Prázdniny v Telči, nabídne besedy s Petrem Pithartem, Andrejem B. Zubovem, Michaelem Žantovským a Magdou Vášáryovou.

Masarykova univerzita: V Univerzitním centru Telč se uskuteční série diskusních odpolední
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Akademický život se o prázdninách pomyslně přesouvá do Telče, kde již dvacet let působí Univerzitní centrum Masarykovy univerzity (UCT MU). Vedle vzdělávacích a dalších akcí se o letošních prázdninách stane také místem diskusních setkání, která se díky životním a profesním zkušenostem hostů mohou stát obohacujícím prvkem populárního festivalu Prázdniny v Telči. „Půjde o milá neformální setkání se známými osobnostmi, se kterými se budeme společně zamýšlet nad aktuálními i věčnými tématy,“ říká Jaroslav Makovec, ředitel UCT MU a dodává: „Je to nový formát, který by mohl festivalu dodat nový rozměr.“ I tato nová aktivita souvisí s pojetím Masarykovy univerzity, která řadou svých aktivit potvrzuje své poslání moderní vzdělávací a kulturní instituce 21. století. Čtveřici besed s významnými osobnostmi společenského i politického života pořádá ve spolupráci s festivalem Kulturní centrum Masarykovy univerzity.

V pondělí 29. července nese setkání s Petrem Pithartem podtitul Sto let vzestupů a pádů demokracie, ve středu 31. července zní téma besedy s Andrejem Borisovičem Zubovem Ruská katastrofa a možnosti, jak ji překonat. V následujícím týdnu v úterý 6. srpna vystoupí Michael Žantovský v diskusi pod názvem Česká republika ve světě před třiceti lety a dnes a závěrečné setkání se uskuteční ve čtvrtek 8. srpna s Magdou Vášáryovou, která bude debatovat o Češích a Slovácích v historii a současnosti. Diskusní setkání se budou konat v univerzitní knihovně od 16 hodin, moderátory besed budou Ivana Chmel Denčevová (Český rozhlas Plus) a prorektor Masarykovy univerzity Jiří Hanuš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Vodní elektrárna na přehradě Pastviny mění 29tunový rychlouzávěr

16:14 ČEZ: Vodní elektrárna na přehradě Pastviny mění 29tunový rychlouzávěr

Celých 86 let spolehlivě sloužil, ale jeho čas se v těchto dnech naplnil. Původní 29tunový rychlouzá…