Masarykova univerzita: V Univerzitním centru Telč se uskuteční série diskusních odpolední

29.07.2024 22:28 | Tisková zpráva

Nový cyklus „Setkání s…“, který rozšíří program festivalu Prázdniny v Telči, nabídne besedy s Petrem Pithartem, Andrejem B. Zubovem, Michaelem Žantovským a Magdou Vášáryovou.

Masarykova univerzita: V Univerzitním centru Telč se uskuteční série diskusních odpolední
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Akademický život se o prázdninách pomyslně přesouvá do Telče, kde již dvacet let působí Univerzitní centrum Masarykovy univerzity (UCT MU). Vedle vzdělávacích a dalších akcí se o letošních prázdninách stane také místem diskusních setkání, která se díky životním a profesním zkušenostem hostů mohou stát obohacujícím prvkem populárního festivalu Prázdniny v Telči. „Půjde o milá neformální setkání se známými osobnostmi, se kterými se budeme společně zamýšlet nad aktuálními i věčnými tématy,“ říká Jaroslav Makovec, ředitel UCT MU a dodává: „Je to nový formát, který by mohl festivalu dodat nový rozměr.“ I tato nová aktivita souvisí s pojetím Masarykovy univerzity, která řadou svých aktivit potvrzuje své poslání moderní vzdělávací a kulturní instituce 21. století. Čtveřici besed s významnými osobnostmi společenského i politického života pořádá ve spolupráci s festivalem Kulturní centrum Masarykovy univerzity.

V pondělí 29. července nese setkání s Petrem Pithartem podtitul Sto let vzestupů a pádů demokracie, ve středu 31. července zní téma besedy s Andrejem Borisovičem Zubovem Ruská katastrofa a možnosti, jak ji překonat. V následujícím týdnu v úterý 6. srpna vystoupí Michael Žantovský v diskusi pod názvem Česká republika ve světě před třiceti lety a dnes a závěrečné setkání se uskuteční ve čtvrtek 8. srpna s Magdou Vášáryovou, která bude debatovat o Češích a Slovácích v historii a současnosti. Diskusní setkání se budou konat v univerzitní knihovně od 16 hodin, moderátory besed budou Ivana Chmel Denčevová (Český rozhlas Plus) a prorektor Masarykovy univerzity Jiří Hanuš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Povodí Odry: Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

22:10 Povodí Odry: Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadn…