Ministerstvo obrany: V nabídce nepotřebného nemovitého majetku je i třináct řopíků

27.08.2024 13:21 | Tisková zpráva

Ministerstvo obrany vyhlašuje k dnešnímu dni další výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi nepotřebného nemovitého majetku (dále VŘ). V aktuální nabídce je celkem 21 položek/inzerátů nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou v souhrnné částce přesahující 2,8 milionu korun.

Ministerstvo obrany: V nabídce nepotřebného nemovitého majetku je i třináct řopíků
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Nabídka zahrnuje 20 položek z předchozích VŘ, v nichž se nabízí ke koupi 13 bývalých pohraničních pevnostních objektů napříč celou republikou. Dva řopíky (stálá lehká opevnění) se nachází v severozápadních Čechách nedaleko Kapucínských skal v místní části Lubence v k. ú. Přiběnice, 11 řopíků se nachází na Moravě, z toho osm v okr. Znojmo v k. ú. Hevlín, k. ú. Micmanice a k. ú. Křidlůvky, dva řopíky na Opavsku v k. ú. Milostovice a k. ú. Zlatníky u Opavy a jeden v okr. Bruntál v k. ú. Nové Heřminovy. Z těchto 11 řopíků je šest s vlastním pozemkem.

V nabídce je nově i jeden řopík na Břeclavsku v k. ú. Hlohovec bez vlastního pozemku poblíž cyklostezky a značené turistické trasy KČT z Valtic do Mikulova.

Přestože je více než polovina řopíků situována na nevlastních pozemcích a vázne na nich předkupní právo vlastníků pozemků, nic nebrání jejich prodeji, protože o ně vlastníci pozemků neprojevili zájem.

V nabídce jsou dále i tyto pozemky: V Praze jde například o pozemek v k. ú. Točná v zahrádkové oblasti navazující na Přírodní rezervaci Šance, dále jsou zájemcům k dispozici pozemky v okr. Příbram v k. ú. Jince a k. ú. Rožmitál pod Třemšínem a soubor tří pozemků v k. ú. Lom u Tachova, který se nachází podél silnice Lom u Tachova – Brod nad Tichou. Předmětem je i prodej spoluvlastnických podílů na pozemcích p. č. 649 a p. č. 645 v k. ú. Slaný a v neposlední řadě i jeden pozemek v Brně v k. ú. Slatina, který se nachází u ulice Olomoucká.

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách ZDE se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty pro možné získání dalších informací. Nabídka je také zveřejněna ZDE a na webových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ZDE. Informace o zveřejnění inzerátu a konkrétních nabízených nemovitostech jsou zveřejněny také na realitních webových portálech Sreality a Reality.iDnes.

Další nabídku předpokládá Ministerstvo obrany zveřejnit 29. října 2024. Obsahem by měly být dosud neprodané nemovitosti včetně pravděpodobně tří nových. Vše bude možné najít před uvedeným termínem na stránkách ZDE v sekci „Nemovitý majetek“ pod odkazem „Připravované prodeje“, včetně konceptů kupních smluv spolu s podmínkami prodeje. U aktuálně nabízených nemovitostí jsou uvedeny termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek apod. U každého dílčího inzerátu je k dispozici povinný formulář „Přihláška zájemce o koupi“ a „Čestné prohlášení manžela/ky“. Pro zájemce o bývalé objekty pohraničního opevnění je na zmíněných stránkách i dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takovýchto objektů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo vnitra: Složky integrovaného záchranného systému jsou připravené

22:03 Ministerstvo vnitra: Složky integrovaného záchranného systému jsou připravené

Na základě předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu se sešel Ústřední krizový štáb. Ve…