Ministerstvo spravedlnosti: Justiční areál v Ústí nad Labem vyroste v lokalitě Bukov

14.08.2024 16:08 | Tisková zpráva

Na základě provedeného zadávacího řízení byla dne 12. srpna 2024 podepsána Smlouva o dílo na výstavbu Justičního areálu v Ústí nad Labem mezi smluvními stranami Česká republika – Ministerstvo spravedlnosti a sdružením firem VW WACHAL a.s., Gardenline s.r.o. a YUCON CZ s.r.o. s vedoucím společníkem VW WACHAL a.s.

Ministerstvo spravedlnosti: Justiční areál v Ústí nad Labem vyroste v lokalitě Bukov
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Jedná se o nejvýznamnější investiční akci resortu Ministerstva spravedlnosti. Jejím předmětem je výstavba zcela nového Justičního areálu v Ústí nad Labem v lokalitě Bukov.

Nový Justiční areál v Ústí nad Labem bude sloužit osmi organizačním složkám státu (Krajský soud v Ústí nad Labem, Okresní soud v Ústí nad Labem, Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, Okresní státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Dále Probační a mediační služba Ústí nad Labem, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových – územní pracoviště Ústí nad Labem, Vězeňská služba ČR – justiční stráž a Ministerstvo spravedlnosti ČR) a nové kanceláře v nich najde 828 zaměstnanců výše uvedených složek.

V novém areálu bude mít Krajský a Okresní soud k dispozici celkem 46 soudních síní (různých velikostí). Plocha kanceláří bude činit 8651 m2 a 2427 m2 spisoven. V areálu bude dále k dispozici celkem 316 parkovacích míst včetně vyhrazených míst pro imobilní osoby.

Předpokládaná délka výstavby Justičního areálu v Ústí nad Labem je dva a půl roku.

Celková smluvní částka za provedení díla činí 2 253 465 379 korun vč. DPH.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ plánuje během 10 let nabrat 4 000 nových odborníků

13:28 ČEZ plánuje během 10 let nabrat 4 000 nových odborníků

Během následujících 10 let plánuje ČEZ nabrat přibližně 4 000 nových odborníků nejen s technickým vz…