NEWTON Technologies: Podmínky výběrového řízení byly náročné, transparentní a nediskriminační

17.08.2012 9:58 | Zprávy

Vyjádření společnosti NEWTON Technologies, a. s. k výběrovému řízení na MSp ČR

NEWTON Technologies: Podmínky výběrového řízení byly náročné, transparentní a nediskriminační
Foto: diktovani.cz
Popisek: Newton Technologies

Jsme rádi, že jsme vyhráli toto velmi komplikované a náročné výběrové řízení a můžeme soudům a státním zastupitelstvím nabídnout profesionální nástroj, který šetří čas a peníze. Věříme, že při realizaci projektu zúročíme zkušenosti, které jsme nasbírali od roku 2008, kdy proběhlo první pilotní testování technologie rozpoznávání řeči v české justici.

Ministerstvo spravedlnosti stanovilo podmínky a požadavky na výběrové řízení obvyklou formou, jako tomu je u obdobných zakázek. Podmínky a požadavky byly náročné, transparentní a nediskriminační.

Z výběrového řízení byla vyřazena firma Consulting Company Novasoft a.s., protože nabídla server, který neodpovídal požadavkům ze zadávací dokumentace, a tudíž uvedená firma nesplnila technické kvalifikační kritéria.

Splnění kvalifikačních předpokladů je přitom vždy základní podmínkou pro možnost ucházet se o jakoukoliv veřejnou zakázku a nesplnění stanovených kvalifikačních předpokladů vede standardně k vyloučení uchazečů.

Naše tvrzení se opírá o oficiální vyjádření Ministerstva spravedlnosti: http://portal.justice.cz/Justice2/MS/ms.aspx?j=33&o=23&k=2375&d=324286.

Tímto prohlášením reagujeme na zavádějící informace neúspěšného uchazeče, který nesplnil požadovaná kritéria a nyní se snaží prostřednictvím médií manipulovat s veřejným míněním a zpochybnit tak regulérnost výběrového řízení.

Ing. Petr Herian,
ředitel společnosti NEWTON Technologies, a. s.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zemědělci chtějí zabránit kolapsu svých podniků, žádají zákonodárce o podporu pro podání ústavní stížnosti. Ministerstvo zemědělství na řešení rezignovalo

16:08 Zemědělci chtějí zabránit kolapsu svých podniků, žádají zákonodárce o podporu pro podání ústavní stížnosti. Ministerstvo zemědělství na řešení rezignovalo

Patnáct tisíc zemědělců, kteří podepsali petici proti diskriminační podpoře v zemědělství, dnes pros…