NP České Švýcarsko: Drobné skalní řícení v Hřensku

15.01.2019 14:19 | Zprávy

Pískovcový blok o objemu zhruba 10 metrů krychlových se v sobotu, 12. ledna 2019, zřítil z výšky zhruba 15 metrů do koryta bývalého náhonu na začátku parkoviště „U vodopádu“ v Hřensku.

NP České Švýcarsko: Drobné skalní řícení v Hřensku
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Příčinou řícení bylo oteplení a déšť, kámen se dal do pohybu po rozměklém svahu. Během pádu došlo k poškození koryta náhonu, části turistické cesty podél něj a celý blok se zastavil ve „vývařišti“ pod náhonem. Při řícení nedošlo k ohrožení provozu na silnici ani zranění osob.

Pracovníci skalní čety Správy NP České Švýcarsko včera odstranili část suti z poškozeného tělesa náhonu, skalní blok byl rozbit těžkou technikou na drobnější části a připraven k odvozu. Materiál ze zříceného bloku správa parku uskladní a využije při budoucích opravách turistických cest, přírodních schodišť či podobných konstrukcí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ prověřil, jak zprostředkovatelé plní informační povinnosti. U 70 procent webů zjistil pochybení

19:15 ERÚ prověřil, jak zprostředkovatelé plní informační povinnosti. U 70 procent webů zjistil pochybení

Energetický regulační úřad (ERÚ) plošně zkontroloval, jak energetičtí zprostředkovatelé plní své inf…