Ti všichni si rádi poseděli také v kouzelném interiéru vyhlášené Císařské restaurace na Masarykově nádraží, z jejíchž oken sledovali ruch nejstaršího pražského parostrojního nádraží i okolních ulic.
Na tuto tradici se rozhodl navázat provozovatel restaurace s novým názvem Masaryčka, společnost Lagardére Travel Retail. Za cíl si dal vytvořit místo, kde se historie a tradice snoubí s moderním přístupem ke gastronomii. Díky velkoryse pojaté rekonstrukci i spolupráci s šéfkuchařem Markem Hosnedlem se tento záměr povedlo naplnit beze zbytku. Při vstupu do budovy restaurace, postavené v letech 1872 – 1873, na vás dýchne jedinečná atmosféra první republiky, kterou se podařilo architektonickému studiu Archicraft zachovat. Autoři zvolili přístup ve formě kontrastu historie s moderním interiérem. Účelem bylo, aby si restaurace zachovala svůj noblesní vzhled, ale zároveň se v ní cítil dobře i návštěvník, který okázalost nevyhledává.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva