Nadace ČEZ přispěla Chabařovicím rovným milionem korun

30.09.2024 10:22 | Tisková zpráva

O další supermoderní multifunkční dětské hřiště se rozrostla rodina Oranžových hřišť v Ústeckém kraji. Stalo se tak v Chabařovicích v místě zvaném U Křížku. Zhruba 2000 m2 veliká plocha je situována u Ždírnického potoka a nabízí vše, co si mohou děti od dvou do dvanácti let přát. Například lanovou dráhu, centrální herní věž se skluzavkou, lezeckou stěnu, kolotoče, točidla, různá houpadla a prolézačky, trampolínu, hudební herní panel a samozřejmě kryté pískoviště pro nejmenší. Město do realizace hřiště investovalo čtyři miliony korun. Rovno čtvrtinu získalo od Nadace ČEZ v rámci grantu Oranžové hřiště.

Nadace ČEZ přispěla Chabařovicím rovným milionem korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Na stejném místě se již víceúčelové dětské hřiště nacházelo, jenže jeho herní prvky byly již velmi zastaralé a na hraně své životnosti. Neodpovídaly už ani současným bezpečnostním trendům. Navíc celý prostor byl ohraničen pouze nízkým zábradlím, takže se nedalo zabránit ani případnému vandalismu. Proto jsme se rozhodli pro komplexní rekonstrukci celého prostoru od terénních úprav až po instalaci nových prvků. A protože městská pokladna není bezedná, požádali jsme o grant u Nadace ČEZ. Získali jsme tak pětadvacet procent z plánovaných nákladů právě na pořízení nových herních prvků,“ řekla během symbolického přestřižení pásky Alena Vaněčková.

Hřiště je veřejnosti, včetně návštěvníkům Chabařovic přístupné krom nočních hodin denně bez dalšího omezení. S ohledem na plánovanou novou výstavbu rodinných a bytových domů ve městě očekává Alena Vaněčková i nárůst jeho obyvatel. „Chceme zvrátit dosavadní demografický trend, dle kterého město "stárne". Proto je důležité vytvářet atraktivní prostředí pro mladé lidi, hlavně rodiny s dětmi. Naše investice do tohoto veřejného prostoru také nahrává komunitnímu setkávání, neboť piknikové stoly, lavičky a odpočívadla mohou využívat ke svému setkávání nejen maminky s dětmi, ale třeba i místní senioři. Pochopitelně očekáváme i to, že multifunkční hřiště  budou plně využívat naše školská zařízení pro realizaci volnočasových a sportovních aktivit,“ dodala starostka.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Vznikla jako jedna z prvních a stále je největší firemních nadací v České republice. „Každoročně tak podporujeme řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Grantové programy jsou zaměřeny na  sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivní spolupráci s regiony. Stejně jako vždy i v případě Chabařovic došlo k naplnění smysluplnosti poslání nadace, když finančně podpořila realizaci kompletní obnovy multifunkčního dětského hřiště,“ uvedl Jindřich Zlámal, ředitel útvaru rozvoj OZE, z ČEZ Obnovitelné zdroje, který tentokráte zastupoval i Nadaci ČEZ.

Výší rozdělených příspěvků se Nadace ČEZ řadí ke špičce nadací v České republice. Od svého vzniku až do konce srpna letošního roku podpořila n napříč všemi regiony 17 045 nejrůznějších projektů, a to za více než 160 milionů korun ročně. Některá grantová řízení, jako například nejznámější a hojně využívaný grant Oranžový přechod či Stromy, jsou časově omezená a je potřeba si tedy ohlídat termín podání žádosti. Granty Podpora regionů a Oranžové hřiště probíhají celoročně. Od svého založení podpořila Nadace ČEZ realizaci  více než 750 Oranžových hřišť. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Nadace ČEZ přispěla Chabařovicím rovným milionem korun

10:22 Nadace ČEZ přispěla Chabařovicím rovným milionem korun

O další supermoderní multifunkční dětské hřiště se rozrostla rodina Oranžových hřišť v Ústeckém kraj…