Nemocnice České Budějovice: Zemřel Břetislav Shon, generální ředitel nemocnice v letech 2005–2019

04.11.2022 11:54 | Tisková zpráva

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že 2. 11. 2022 nás navždy opustil emeritní generální ředitel MUDr. Břetislav Shon. Za 14 let výkonu své funkce se nesmazatelným způsobem zapsal do dějin Nemocnice České Budějovice, a.s.

Nemocnice České Budějovice: Zemřel Břetislav Shon, generální ředitel nemocnice v letech 2005–2019
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

MUDr. Břetislav Shon se narodil 18. února 1949 v Praze. Vystudoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy, na které promoval v roce 1975. V letech 1975 až 1997 pracoval jako lékař Urologického oddělení českobudějovické nemocnice, v oboru urologie získal I. a II. atestaci. Mezi lety 1997 a 2006 vedl Urologické oddělení z pozice primáře. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33140 lidí
4. 11. 2004 byl pověřen vedením Nemocnice České Budějovice, a.s. a 14. 3. 2005 byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s. Tuto pozici zastával do 28. března 2019.

Za dobu působení MUDr. Břetislava Shona ve funkci předsedy představenstva pokračovala transformace českobudějovické nemocnice ve špičkové moderní a prosperující zdravotnické zařízení. Pod jeho vedením byl vytvořen tzv. generel přestavby nemocnice, která probíhá od roku 2013 a bude dokončena v roce 2025. Jejím cílem je poskytnout pacientu°m co nejveˇtsˇi´ komfort a sˇpicˇkovou pe´cˇi, přičemž jedním z pilířů projektu je opuštění Dolního areálu nemocnice a koncentrace veškerých provozů v Horním areálu s vytvořením monobloku akutní lůžkové péče.

MUDr. Břetislav Shon zasvětil celý svůj profesní život medicíně a práci pro českobudějovickou nemocnici, která dlouhodobě poskytuje nejenom vysoce kvalitní zdravotní služby, ale i kvalitní zázemí a nadstandardní prostředí jak pro pacienty, tak pro zaměstnance. Důležitým oceneˇni´m nemocnice pod Shonovým vedením je prvenstvi´ v anketeˇ neziskove´ organizace HealthCare Institute, kdy se v souteˇzˇi Nejlepsˇi´ nemocnice CˇR za rok 2015 stala Nemocnice Cˇeske´ Budeˇjovice, a.s. v konkurenci 156 nemocnic absolutni´m vi´teˇzem. Uzna´ni´ pra´ce Břetislava Shona a s ním i všech zaměstnanců zazneˇlo mimo jiné z u´st prezidentů republiky při jejich návštěvách českobudějovické nemocnice, Va´clava Klause v roce 2006 a Miloše Zemana v roce 2014.

MUDr. Břetislav Shon si nepotrpěl na oficiality, byl férový, rovný a vždy dával najevo svou bezprostřednost a selský rozum. Tak jako byl náročný na sebe, byl náročný i na své okolí. Pracoval bez ohledu nejen na pracovní dobu, ale i na denní dobu, víkendy či svátky. V nejtěžších chvílích uměl povzbudit své spolupracovníky, kteří se na něj mohli kdykoliv obrátit.

Slávku, děkujeme Ti za vše, co jsi pro nemocnici, její zaměstnance i pacienty, udělal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…