Nové ocenění Chuť Zlínského kraje vyzdvihne zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin. Získat jej mohou výrobci přihlášení do soutěže Regionální potravina. V rámci hodnocení výrobků, které proběhlo 23. června, se uskutečnil i výběr produktů, jež získají i toto nové ocenění.
„Chceme poukázat na kvalitní výrobky, které v našem kraji máme a pomoci je dostat do povědomí spotřebitelů. Ocenění Chuť Zlínského kraje se bude udělovat při hodnocení výrobků na Regionální potravinu, kam se mohou hlásit zpracovatelé, kteří používají místní suroviny a tradiční receptury,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast zemědělství a venkov.
Hodnotitelská komise udělila ocenění třem výrobkům v následujících kategoriích:
- Pekařské výrobky včetně těstovin – Valašský frgál s náplní borůvkovo-tvarohovou výrobce Cyrilovo pekařství s.r.o.
- Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – Vepřový rillettes výrobce Mgr. Petra Strnad, Zlín
- Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – Ovocné pyré jablko – sušené ovoce výrobce MVDr. Zuzana Forejtková, Vidče
Ocenění se bude předávat na Dni Zlínského kraje 1. října, kde budou moci návštěvníci výrobky také ochutnat.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva