Policie ČR: Pozor na podvodné call centrum, výzva pro 3000 potenciálních poškozených!

19.07.2024 10:17 | Tisková zpráva

Policisté z týmu Ofenzíva ÚSKPV PP v současnosti v rámci mezinárodní spolupráce prověřují podvodné call centrum, jehož prostřednictvím se skupina pachatelů s využitím domén topeu.com a primeu.com dopouští podvodů investičního charakteru.

Policie ČR: Pozor na podvodné call centrum, výzva pro 3000 potenciálních poškozených!
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Ve věci je vedeno trestní řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu podvod, kterým byla organizovanou skupinou pachatelů desítkám poškozených způsobena škoda v desítkách milionů korun. Za tento trestný čin hrozí pachatelům trest odnětí svobody pět až deset let odnětí svobody.

K zadokumentování celého rozsahu tohoto trestného činu policisté v současnosti formou SMS vyzývají nově identifikovaných 3000 potenciálních poškozených, aby podali oznámení na mail: trestni-rizeni-topeu@pcr.cz, nejbližší oddělení Policie ČR či tísňovou linku 158 a připojili se k společnému trestnímu řízení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…