Policie ČR: Výroba výbušných směsí – návrh na obžalobu

09.10.2022 22:02 | Tisková zpráva

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v těchto dnech navrhli obžalovat jednoho muže z trestných činů „nedovolené ozbrojování“ a „přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu“. Obviněný si podle našich závěrů měl po delší dobu obstarávat prekurzory výbušnin a další chemické látky. Následně měl vyrábět výbušné směsi, iniciátory a odpalovací zařízení, jejichž funkčnost si měl zkoušet na dosud neustanoveném lesním místě.

Policie ČR: Výroba výbušných směsí – návrh na obžalobu
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Veškeré chemické látky a další příslušenství, které si takto muž měl obstarat a vyrobit, byly přechovávány v letňanském panelovém bytu a sklepní kóji tohoto domu. Jednalo se především o  trhavinu pentrit, třaskavinu fulminát rtuťnatý, trhavinu hexogen, trhavinu ethylenglykoldinitrát a nemalé množství jedovatých látek a prekurzorů výbušnin.

Provedené znalecké zkoumání potvrdilo, že výše uvedené zajištěné látky byly zcela způsobilé výbuchu.

Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněnému muži až pětiletý trest odnětí svobody. Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby již byl předán na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 9. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …