Značku Regionální potravina uděluje od roku 2010 ministr zemědělství, administrátorem soutěže je Státní zemědělský intervenční fond a vyhlašovatelem soutěže v Plzeňském kraji je letos opět Úhlava o.p.s. jako nositel projektu ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s. Soutěž podporuje i Krajská agrární komora Plzeň.
„Pravidla jsou prakticky stejná, jako v předchozích letech. Přihlášený produkt musí být vyroben v Plzeňském kraji a podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent. Další pravidla a kritéria soutěže stanovuje Metodika pro udělování značky Regionální potravina,“ vysvětluje koordinátor soutěže za Plzeňský kraj Ivo Šašek.
„Výrobky hodnotí nezávislá odborná komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Státního zemědělského intervenčního fondu, Potravinářské komory ČR, Agrární komory ČR a Plzeňského kraje. Vítězům jednotlivých kategorií následně ministr zemědělství v součinnosti s hejtmany jednotlivých krajů propůjčí právo používat značku Regionální potravina po dobu 4 let,“ doplňuje koordinátorka Helena Hnojská.
Soutěží se v devíti kategoriích:
-
masné výrobky tepelně opracované

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva