SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček

22.09.2024 20:11 | Tisková zpráva

Státní fond životního prostředí ČR vychází vstříc všem žadatelům a příjemcům dotací dotčeným povodněmi a na žádost prodlouží termíny na dokončení a doložení dotačních projektů, spolufinancovaných z dotačních titulů ve správě Fondu. Žadatelé v zasažených obcích si budou moci také odložit splátky půjček ze zdrojů Fondu.

SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Pokud žadatelé z postižené oblasti potřebují více času na doplnění podané žádosti nebo na doložení podkladů ke svému projektu, mohou kontaktovat přímo svého projektového manažera na Fondu nebo zaslat žádost o prodloužení na e-mail epodatelna@sfzp.cz. Každý případ bude posouzen individuálně a s přihlédnutím ke konkrétní situaci každého žadatele.

O prodloužení termínů mohou požádat obce a všechny právnické i fyzické osoby, které čerpají investice z Operačního programu Životní prostředí, Národního programu Životní prostředí, Národního plánu obnovy, Operačního programu Spravedlivá transformace a Modernizačního fondu. Domácnosti v zaplavených oblastech si budou moci adekvátně prodloužit termín pro realizaci svých projektů v programech a podprogramech Nové zelené úsporám.

Navíc Fond umožní samosprávám odložit nebo restrukturalizovat aktuálně probíhající splátky půjček ze zdrojů Státního fondu životního prostředí ČR. V tom případě žadatel zašle žádost o odklad na Odbor financování projektů SFŽP ČR, kde mu bude připraven dodatek ke smlouvě s úpravou splátkového kalendáře půjčky.

Cílem tohoto opatření je pomoci lidem v zatopených oblastech, aby se mohli zaměřit na zajištění základních podmínek pro život v zasažených oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček

20:11 SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček

Státní fond životního prostředí ČR vychází vstříc všem žadatelům a příjemcům dotací dotčeným povodně…