SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček

22.09.2024 20:11 | Tisková zpráva

Státní fond životního prostředí ČR vychází vstříc všem žadatelům a příjemcům dotací dotčeným povodněmi a na žádost prodlouží termíny na dokončení a doložení dotačních projektů, spolufinancovaných z dotačních titulů ve správě Fondu. Žadatelé v zasažených obcích si budou moci také odložit splátky půjček ze zdrojů Fondu.

SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Pokud žadatelé z postižené oblasti potřebují více času na doplnění podané žádosti nebo na doložení podkladů ke svému projektu, mohou kontaktovat přímo svého projektového manažera na Fondu nebo zaslat žádost o prodloužení na e-mail epodatelna@sfzp.cz. Každý případ bude posouzen individuálně a s přihlédnutím ke konkrétní situaci každého žadatele.

O prodloužení termínů mohou požádat obce a všechny právnické i fyzické osoby, které čerpají investice z Operačního programu Životní prostředí, Národního programu Životní prostředí, Národního plánu obnovy, Operačního programu Spravedlivá transformace a Modernizačního fondu. Domácnosti v zaplavených oblastech si budou moci adekvátně prodloužit termín pro realizaci svých projektů v programech a podprogramech Nové zelené úsporám.

Navíc Fond umožní samosprávám odložit nebo restrukturalizovat aktuálně probíhající splátky půjček ze zdrojů Státního fondu životního prostředí ČR. V tom případě žadatel zašle žádost o odklad na Odbor financování projektů SFŽP ČR, kde mu bude připraven dodatek ke smlouvě s úpravou splátkového kalendáře půjčky.

Cílem tohoto opatření je pomoci lidem v zatopených oblastech, aby se mohli zaměřit na zajištění základních podmínek pro život v zasažených oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček

20:11 SFŽP: Umožníme starostům odložit splátky půjček

Státní fond životního prostředí ČR vychází vstříc všem žadatelům a příjemcům dotací dotčeným povodně…