SZPI disponuje tímto certifikátem kvality nikoliv pouze pro ústřední inspektorát, ale i pro všech sedm krajských inspektorátů. SZPI je jediným dozorovým orgánem v ČR, který je certifikován podle standardu ISO 9001, přičemž tento standard se vztahuje na všechny zaměstnance úřadu. Zároveň jsou systémem řízeny veškeré procesy spojené s úřední kontrolou potravin. Budování systému managamentu kvality bylo v organizaci zahájeno již v roce 2003.
Jednotný postup celého úřadu dle certifikace přináší pozitiva nikoliv pouze pro SZPI, ale i pro kontrolované osoby a to v podobě standardizace postupů v rámci kontrolního řízení i případného správního řízení. Díky strukturovanému systému řízené dokumentace s jasně nastavenými vazbami a zodpovědností u jednotlivých pozic je možné mnohem lépe zvládat běžné i mimořádné situace. „Zavedený a plně využívaný systém managementu jakosti umožňuje inspekci nejen provádět kontrolu efektivně a profesionálně, ale usnadňuje i systematický rozvoj a další specializaci práce. Přes nemalé úsilí při přípravě a zavádění systému a v posledních letech samozřejmě i jeho udržování je bezpochyby možné konstatovat, že to bylo rozhodnutí správné a přínosné.“ uvedl ústřední ředitel SZPI ing. Martin Klanica.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva