Souboj dvou protikladů: Markéta Šichtařová vs. Jiří Drahoš!

07.07.2024 12:45 | Zprávy

Praha, 5. července 2024 - Ekonomka Markéta Šichtařová oznámila svou oficiální kandidaturu do Senátu v Praze 4. V souboji o tento post se střetne s dosavadním senátorem Jiřím Drahošem. Zatímco Šichtařová je aktivní a viditelná, Drahoš je vnímán jako neviditelný politik. Jejich souboj bude klíčovým momentem v letošních senátních volbách, které se uskuteční v září.

Souboj dvou protikladů: Markéta Šichtařová vs. Jiří Drahoš!
Foto: Svobodní
Popisek: Markéta Šichtařová, kandidátka do Senátu za Sovobodné na Praze 4

Markéta Šichtařová ve svém prohlášení ke kandidatuře uvedla: "V průběhu prezidentské volby sice mnoho lidí vkládalo v pana Drahoše velké naděje, nicméně následujících šest let Drahošova mandátu v Senátu ukázalo, že tento muž byl prakticky neviditelný a občané jeho volebního obvodu Prahy 4 si sotva vzpomenou, co pro ně udělal. Rozhodla jsem se panu Drahošovi postavit v senátních volbách, protože přesně tento typ neviditelných politiků konformních s radikálním pirátským progresivismem, je zodpovědný za současnou ekonomickou i společenskou degradaci naší společnosti."

Letos se 1.kolo voleb do Senátu uskuteční 20. a 21. září a druhé kolo o týden později.

Markéta Šichtařová je česká ekonomka, která se věnuje monetární ekonomii, hospodářské politice a finančním trhům. Je příznivkyní rakouské školy a teorie veřejné volby, ovlivnili ji ekonomové jako Milton Friedman, Friedrich August von Hayek a Murray Rothbard. Politicky se hlásí k libertariánství a varuje před současným peněžním systémem v USA a eurozóně, který považuje za Ponziho schéma. Jako autorka knih popularizujících svět peněz a ekonomie se inspirovala u Ayn Randové a Georga Orwella. Kandiduje do Senátu ČR s cílem postavit se proti kolektivistickým a progresivistickým ideologiím, například Green Dealu, který podle ní destruuje průmysl a prosperitu z ideologických důvodů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…