Společnost Fine Gusto, vyrábějící sušené maso, dosáhla obratu téměř 30 milionů korun a rozšiřuje sortiment

04.02.2019 12:04 | Zprávy

Českému výrobci sušeného masa, pardubické společnosti Fine Gusto Nature, se daří mimo Českou republiku i ve světě. V roce 2018 firma dosáhla obratu téměř 30 milionů korun, což značí meziroční nárůst o přibližně 20 procent. Zakladatelé firmy také rozšířili sortiment výrobků a založili další dvě potravinářské společnosti zabývající se zdravou stravou.

Společnost Fine Gusto, vyrábějící sušené maso, dosáhla obratu téměř 30 milionů korun a rozšiřuje sortiment
Foto: finegusto.cz
Popisek: Fine Gusto - logo

Rok 2018 byl pro pardubickou společnost založenou společníky Davidem Novákem a Pavlem Doležalem, velmi důležitý a zásadní. Firma značně investovala do automatizované výroby a také navázala nová obchodní partnerství. „Začali jsme nově spolupracovat s obchodním řetězcem Kaufland, který je pro nás jedním z nejsilnějších partnerů v České republice. Také nás velmi těší, že jsme zahájili spolupráci s Českými drahami, kde jsou pro cestující dostupné naše výrobky,“ řekl k minulému roku David Novák, jednatel a zakladatel společnosti a odhalil plány na letošní rok: „Chtěli bychom pokračovat v růstu, ale také se ještě více zaměřit na obchod a expandovat do zahraničí.“

Fine Gusto Nature v roce 2018 také rozšiřovala sortiment výrobků. Novinkou v portfoliu je sušené hovězí maso biltong, jehož receptura pochází z Jižní Afriky. „Biltong se připravuje z vybraných plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Trochu se podobá jerky tím, že se jedná také o kořeněné sušené maso, ale liší se přísadami, chutí a výrobním procesem,“ upřesnil Pavel Doležal, druhý zakladatel a jednatel společnosti Fine Gusto Nature. Další novinkou uvedenou na trh je drcené hovězí a krůtí sušené maso. „Drcené sušené maso je velmi kvalitní surovinou, která obsahuje vysoce stravitelné živočišné bílkoviny, vitamíny a minerály, které zvyšují nutriční hodnoty. Má také rozmanité použití například v pečivu, slaných musli tyčinkách, instantních polévkách a podobně,“ dodává Pavel Doležal.

Mimo nově navázané spolupráce a rozšíření sortimentu společnost na konci roku 2018 získala certifikát IFS (International Food Standard), který vznikl z požadavků zahraničních obchodních řetězců jako všeobecný standard na bezpečnost potravin v obchodních řetězcích. Certifikát IFS zajišťuje vysokou kvalitu a bezpečnost produktů.

Nové Firmy VegUp a VegSnack

Zakladatelé firmy Fine Gusto Nature David Novák a Pavel Doležal v minulém roce založili další dvě potravinářské společnosti zaměřené na zdravou stravu – VegUp a VegSnack. Firma VegUp vyrábí naklíčená sušená semínka, která jsou následně mletá na mouky, vločky, nebo jsou ochucená a prodávaná k přímé spotřebě místo chipsů. V portfoliu má firma sušená naklíčená semínka například z hrachu, červené čočky, slunečnice, ovsa, mungo fazolí, vojtěšky, pšenice, řepky apod. Společnost VegSnack produkuje zdravé luštěninové krekry a snacky – slané i sladké, z cizrny, červené čočky, žlutého hrachu a dalších. Velkou předností luštěninových chipsů je způsob zpracování formou pečení a ruční výroba. Díky tomu společnost garantuje nižší obsah tuků a šetrné zpracování produktu.

„Tyto dvě firmy jsme založili, protože podobné výrobky v České republice zatím nikdo nevyrábí. Oproti Fine Gustu zde cílíme především na zákazníky, kteří primárně nevyhledávají masové výrobky a radši si dopřejí svačinu z luštěnin a semínek,“ upřesňuje David Novák.

Fine Gusto Nature se specializuje na výrobu vysoce kvalitního hovězího a krůtího sušeného masa. Z názvu společnosti vyplývá, že cílem je vyrábět i balit kvalitní, přírodní a nutričně hodnotné potraviny bez přidaných barviv a konzervantů. Díky vysokému obsahu bílkovin a zanedbatelného množství soli je sušené maso Fine Gusto vhodné jak pro sportovce, tak i pro manažery v hektických dnech, nebo pro každého, kdo má rád skutečnou chuť masa. Společnost Fine Gusto Nature, jejíž výroba probíhá v Pardubicích, byla založena v roce 2014 a zaměstnává desítky zaměstnanců. Manufakturní postupy Fine Gusto Nature, která neustále rozšiřuje sortiment výrobků, vychází z rodinných receptů a tradic. Obrat společnosti vzrostl z téměř 25 mil. Kč v roce 2017 na přibližně 30 mil. Kč za rok 2018. V minulém roce Fine Gusto Nature získala certifikát IFS (International Food Standard), který vznikl z požadavků zahraničních obchodních řetězců jako všeobecný standard na bezpečnost potravin v obchodních řetězcích.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Uděláte tentokrát něco nebo budete zase jen přihlížet?

Máte vysvětlení, proč opět před vánoci roste cena másla? Nepřipomíná vám to scénář z loňského roku, kdy taky před vánoci rostly ceny másla, cukru, vajec? Je to podle vás v pořádku a odůvodněné? Kdo za navýšením stojí a nemyslíte, že byste s tím konečně něco měli dělat? Netvrdím, že máte nabourávat s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM informuje o aktuálním stavu nakládání s areálem Hanáckých kasáren v Olomouci

22:03 ÚZSVM informuje o aktuálním stavu nakládání s areálem Hanáckých kasáren v Olomouci

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) byl dne 11. října 2024 Univerzitou Palackéh…